Valuta: May styrker pundet kraftigt med melding om "hårdt brexit"

Udgivet den 17-01-2017  |  kl. 15:22  |  

Det britiske pund styrkes kraftigt tirsdag eftermiddag, hvor kommentarer fra Storbritanniens premierminister, Theresa May, omkring briternes farvel til EU har sat gang i markedsbevægelserne.

Theresa May lægger nemlig op til en klar adskillelse fra EU-samarbejdet og dermed også et farvel til det indre marked - et såkaldt "hårdt brexit".

Premierministeren vil gerne have en frihandelsaftale med EU, men lægger ikke op til at have det ene ben inde i lejren og det andet udenfor. Det skal ske for at opnå større kontrol med blandt andet landets grænser.

Meldingerne har givet en lidt mere positiv tendens på de europæiske aktiemarkeder med undtagelse af det britiske. Og sidstnævnte hænger formentlig sammen med, at pundet oven på talen, der blev afholdt i Lancaster House i London, er blevet styrket ganske betragteligt.

Over for dollar er pund således styrket til 1,2329 dollar per pund mod i niveauet 1,2170 dollar per pund inden talen og 1,2065 dollar per pund ved dansk lukketid mandag.

Over for euro er den britiske valuta styrket til 0,8665 pund per euro mod omtrent 0,8800 pund per euro inden talen. Ved dansk lukketid mandag skulle der 0,8791 pund til at købe en euro.

- Investorerne glæder sig særligt over, at den kommende aftales vilkår skal godkendes af det britiske parlament. Flertallet af det britiske parlament var modstandere af brexit forud for afstemningen. Det får dog næppe nogen betydning for udfaldet, men det kan bidrage til at skabe en tættere relation til EU, siger Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder