Valuta: Pund svækkes mod dollar efter pølsekrig med EU

Udgivet den 10-06-2021  |  kl. 12:25  |  

Det britiske pund ligger torsdag svækket mod amerikanske dollar, efter at EU og Storbritannien ikke er lykkedes med at nå til enighed om reguleringen af varer, der bliver fragtet fra Storbritannien til Nordirland.

Problematikken er i britiske medier blevet døbt "pølsekrigen", da det drejer sig om fødevarer - heriblandt kødprodukter - der bliver importeret over grænsen til Nordirland fra Storbritannien.

Her beskylder EU Storbritannien for ikke have implementeret tilstrækkelig regulering af varerne, der potentielt set kan krydse grænsen mellem Nordirland og Irland og dermed komme ind i EU.

Onsdag sagde EU Kommissionens vicepræsident Maros Sefcovic, at EU nu overvejer at føre sagen videre, hvilket ifølge Reuters kan resultere i enten en retssag til efteråret eller eventuelt straftold.

Det svækkede pundet mod dollar, og det fortsætter torsdag, hvor pund torsdag ved middagstid handles i 1,4096 dollar mod 1,4127 onsdag eftermiddag og 1,4169 mandag eftermiddag.

- Pundet bliver kompromitteret af en kombination af EU-handelsnegativitet og usikkerhed i forhold til genåbningstidsplanen, siger Jeremy Strech, chefvalutastrateg hos CIBC Capital Markets, til Reuters.

Den britiske premierminister Boris Johnson giver dog udtryk for, at han er fortrøstningsfuld i forhold til at finde en løsning og mener ikke, at det vil påvirke det kommende G7-topmøde i weekenden.

I de øvrige valutakryds ligger euro svagt svækket mod dollar i 1,2169 dollar per euro mod 1,2186 onsdag kl. 17.

Dollar handles i 109,49 yen mod 109,60 yen onsdag eftermiddag.

Valutahandlerne holder også øje med eftermiddagens nøgletal, hvor der kommer tal for de amerikanske forbrugerpriser, der giver et praj om inflationen.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder