Valuta: Pund svækkes på forventning om snarlig rentenedsættelse

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 13:25  |  

Det britiske pund svækkes onsdag i forhold til dollar, på forventning om at den britiske centralbank, Bank of England, vil sætte renten ned i de kommende måneder. Og at den britiske finansministers, Rishi Sunaks, finanslov, der meldes ud i marts, kommer til at skuffe de investorer, der venter en finansiel saltvandsindsprøjtning til den britiske økonomi.

Sunak overtog overraskende posten som finansminister efter Sajid Javid tidligere på måneden.

Ifølge Reuters venter nogle investorer, at udbruddet af coronavirus vil betyde, at centralbanken vil være tvungen til at løse op for pengepolitikken for at beskytte den britiske økonomi.

Den britiske centralbankdirektør, Mark Carney, har tidligere på måneden sagt, at centralbanken holder et nøje øje med udviklingen i udbruddet af coronavirus - og at banken er klar til at de tiltag, der skulle blive nødvendige.

Oven i det skal finansministeren offentliggøre den britiske regerings husholdningsbudget den 11. marts - men her er der tvivl om, at der vil blive pumpet nok penge ud til at stimulere økonomien og styrke pundet, som tidligere ventet.

- Jeg tror, at markedet trækker sig på de lange pundpositioner, der oprindeligt var bestemt til at løbe ind i en positiv ekspansiv finanspolitisk holdning i næste måneds budget, siger Neil Jones, chef for valuta i Mizuho, til Reuters.

Pund koster onsdag middag 1,2931 dollar mod 1,3010 dollar tirsdag eftermiddag. I forhold til euro koster en euro 0,8423 pund onsdag mod 0,8347 pund tirsdag eftermiddag.

Andetsteds på valutamarkederne koster euro onsdag middag 1,0897 dollar mod 1,0880 dollar tirsdag, mens dollar står i 110,51 yen per dollar mod 110,20 yen per dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder