Valuta: Små udsving blandt store valutaer på stille dag

Udgivet den 27-05-2024  |  kl. 15:12  |  

Den amerikanske dollar holder niveauet mandag i en uge, hvor markedsdeltagerne vil hole øje med inflationstal fra både USA, eurozonen og Japan for vejledning for de globale renteudsigter.

De finansielle markeder i London og New York er begge lukkede mandag, hvilket lægger en kraftig dæmper på aktiviteten i såvel valutamarkedet som i de øvrige finansmarkeder.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger mandag eftermiddag i 104,69 mod 104,75 ved 17-tiden fredag eftermiddag og mod 104,48 sidste mandag.

Euro ligger mandag eftermiddag i 1,0847 dollar mod 1,0848 dollar fredag eftermiddag.

Den fælleseuropæiske valuta blev mandag formiddag drevet en smule højere af meldinger fra flere centralbankchefer fra Den Europæiske Centralbank, der bekræftede udsigten til en rentenedsættelse på rentemødet i næste uge, men såede tvivl om timingen af den næste af slagsen.

Mandag eftermiddag har den franske centralbankchef, Francois Villeroy, over for den tyske avis Boersen-Zeitung modsat været ude at sige, at der kan komme rentenedsættelser i både juni og juli.

Det svækkede euro fra dagstoppen i knap 1,0870 dollar til 1,0848 dollar, hvilket også var niveauet fredag eftermiddag.

Generelt er det inflationsscenariet, der danner baggrund for handlen, og her er både tyske inflationstal onsdag og euroområdets ditto fredag i centrum for evaluering af muligheden for en europæisk rentenedsættelse i nær fremtid.

Det er dog det amerikanske kerneprisindekset for personlige forbrugsudgifter, der er ugens helt store åbenbaring.

Federal Reserves foretrukne inflationsmål estimeres at være stabil på månedsbasis, så en overraskelse kan uanset retning flytte valutamarkedet.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Seneste nyheder