Valuta: Stærke jobtal sender dollar noget højere

Udgivet den 05-08-2022  |  kl. 15:05  |  

Eftermiddagens imødesete jobrapport fra USA har sat gevaldigt skub i valutamarkedet fredag eftermiddag, hvor dollar styrkes markant over for euro.

Jobrapporten er brølstærk og viser en stigning i beskæftigelsen uden for landbruget på 528.000 personer mod ventet 250.000 blandt økonomer ifølge Bloomberg News.

Også beskæftigelsen i den private sektor er vokset mere end dobbelt så meget, som økonomerne havde kalkuleret med.

Samtidig stiger lønningerne fortsat mere end ventet. Dermed er der al mulig grund til at tro på nye renteforhøjelser i USA, der kan gøre det endnu mere attraktivt at have dollar på bogen, da rentebetalingerne så stiger.

- Dagens tal bør få diskussionen, om hvorvidt økonomien er i recession, til at forstumme for en periode.

- Tallene betyder, at Fed (centralbanken, red.) er nødt til at fortsætte med at sætte renterne op, indtil der er tegn på, at økonomien er kølet så meget ned, at risikoen for en pris-løn-spiral er aftaget, vurderer Bo Overvad cheføkonom i HC Andersen Capital i et notat.

På valutamarkedet styrkes den amerikanske valuta, så der ved 14.45-tiden går 1,0175 dollar på en euro mod 1,0212 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar løftes desuden til 134,59 yen fra 133,13 yen torsdag eftermiddag.

Chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm advarer dog mod, at der senere kan komme revideringer.

- Man skal huske, at i perioder med stor pludselig nedgang i væksten, så kan det første estimat på jobtallene ofte vise sig helt galt.

- I den værste periode under finanskrisen blev jobvæksten efterfølgende nedrevideret med omkring et par hundredtusinder per måned, skriver han i et notat.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯