Valuta: Stabile markedsforhold med afventende investorer

Udgivet den 22-02-2024  |  kl. 06:32  |  

Valutamarkedet ligger ganske stabilt med snævre intervaludsving torsdag morgen, hvor markedsdeltagerne afventer en række PMI-data over forretningsaktiviteten i de store økonomier.

Dataene kan får betydning for de globale renteudsigter.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag morgen i 103,94 mod 104,11 onsdag eftermiddag.

Mens de japanske Purchasing Managers' Index-data (PMI) allerede er offentliggjort, er det nu tallene fra PMI-undersøgelserne i USA, Storbritannien og euroområdet, der har markedets bevågenhed.

Data fremlægges senere på dagen og vil give yderligere klarhed om de respektive landes fremstillings- og servicesektorer.

- Et blik på de sammensatte PMI'er for USA, Europa og Storbritannien viser, at de enten ekspanderer i et hurtigere tempo eller aftager i et vigende tempo. Det advarer om et opadrettet pres for vækst og inflation, som understreger forventningerne til renten i "højere og i længere tid", som markedet ikke ønsker at høre, siger analytiker Matt Simpson fra City Index ifølge Reuters.

Centralbank-topfolk fra især den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Den Europæiske Centralbank, ECB, har standhaftigt presset markedets forventninger om en række globale rentenedsættelser i år tilbage med henvisning til vedvarende inflationspres og risikoen for, at de respektive centralbanker sænker renten for tidligt.

Referatet fra det seneste møde i den amerikanske centralbanks renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), der blev fremlagt onsdag aften, forstærkede budskabet om, at centralbanken ikke har travlt med at reducere renten, omend udvalget stadig forventer at starte senere i år.

- Der var ikke ret meget at hente der. De gentog, hvad vi allerede vidste fra FOMC-mødet. Jeg tror ikke, at markedet længere er helt så overbevist om, hvornår vi vil begynde at se, at Federal Reerve sænker renten, siger analytiker Tony Sycamore fra IG Australia til Reuters.

Næste uge kommer den næste inflationsindikator i form af data for de personlige forbrugsudgifter i USA i januar, og det antages, at dataene vil vise en stærkere stigning end måneden før.

- Det skubber forventningerne til rentenedsættelser i USA længere tilbage, vurderer Tony Sycamore.

Markedet indregner i øjeblikket kun omkring 30 pct. sandsynlighed for, at Federal Reserve begynder at lempe renterne i maj. For en måned siden var sandsynligheden hele 80 pct. ifølge CME Fedwatch Tool.

Dollar koster 150,38 yen torsdag morgen mod 150,25 yen per dollar onsdag eftermiddag kl 17.

Euro koster torsdag morgen 1,0825 dollar mod 1,0805 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden, og pund koster 1,2639 dollar torsdag morgen mod 1,2612 dollar ved 17-tiden onsdag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder