Valuta: Stilhed op til årsskiftet

Udgivet den 28-12-2016  |  kl. 06:32  |  

Der er stille på de internationale valutamarkeder onsdag morgen.

Perioden mellem jul og nytår er traditionelt de dage på året med den laveste omsætning, da så godt som alle investorer har lukket bøgerne for året, og ingen derfor er interesserede i at påtage sig nye positioner eller nogen som helst form for risiko, indtil årsskiftet er overstået.

Eneste synlige bevægelse onsdag morgen er en marginal svækkelse af dollar, der dog er så lille, at der næsten skal lup til at bemærke den.

Og med tirsdagens overraskende stærke data for den amerikanske forbrugertillid, er der intet i sol, måne eller stjerner, der antyder, at dollarstyrken er aftagende.

- Indtil dataene begynder at blive negative, eller overskrifterne antyder, at Trumps (USA's kommende præsident, red.) stimulus-program ikke kan leve op til forventningerne, vil dyk i dollarkursen være overfladiske, da den sigter mod nye højder, vurderer valutachef Kathy Lien fra BK Asset Management i Sydney over for Bloomberg News.

Og med en renteforskel i de tiårige renter mellem USA og Tyskland på rekordhøje 235 basispoint er der umiddelbart intet, der tyder på en ændring i vurderingen.

Men der er store faresignaler, hvis tingene begynder at tage en anden drejning end den massive optimisme, der har præget markedet siden valget af Donald Trump til afløsning af Barack Obama i Det Hvide Hus 20. januar.

Det skyldes, at der er opbygget enorme forventninger og dermed også massive positioner med sigte på en yderligere styrkelse af dollar.

- Ved det første tegn på dårlige nyheder kan der komme en massiv korrektion i, hvad der hurtigt er ved at blive en "overgjort" dollarhandel med sigte på en styrkelse, noterer Kathy Lien.

Euro koster onsdag morgen 1,0470 dollar mod 1,0460 dollar tirsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 117,60 yen mod 117,55 yen tirsdag eftermiddag, mens der går 123,15 yen på en euro onsdag morgen mod 123,00 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Forex❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder