Valuta: Stille ugestart med investorer i venteposition

Udgivet den 04-03-2024  |  kl. 06:32  |  

Der sker ikke ret meget på valutamarkedet mandag morgen, hvor markedsdeltagerne venter på mere afgørende økonomiske data for nye indikationer om tidspunktet for rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank Federal Reserve.

Samtidig er blikket rettet mod japanske yen, der fortsat ligger tæt på et for myndighederne forventet uacceptabelt niveau.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, japanske yen, pund sterling, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger mandag morgen i 103,85 mod 103,91 ved 17-tiden fredag eftermiddag og mod 103,98 for en uge siden.

Det tætte interval, der har præget hele sidste uges handel, står til at fortsætte lidt endnu.

- Bias ser ud til at svinge i retning af en test af intervallet op til de vigtige makroøkonomiske offentliggørelser i denne uge, såvel som Federal Reserve-chef Jerome Powells årlige redegørelse over for Kongressen, skriver analytikere fra australske Westpac i et notat ifølge Reuters.

- Men markedet har brug for en større vending i dataene for at indikere, at intervallet vil være alt andet end en endnu en køb- eller salgsmulighed. Indtil da vil dollarindekset holdes inden for det nuværende interval, vurderer analytikerne.

Den statistiske kalender fra USA byder på ISM-aflæsninger for tjenester tirsdag, mens hovedbegivenheden først kommer fredag i form af den månedlige arbejdsmarkedsrapport.

Af andre større begivenheder er det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag.

Der er dog ikke umiddelbart lagt op til væsentlige ændringer idet de fleste økonomer forventer, at ECB først vil sænke renten på mødet i juni, men håbet om yderligere fingerpeg om timingen lever i bedste velgående, og centralbankchef Christine Lagardes pressekonference vil blive nøje studeret.

Japanske yen holder sig tæt på niveauet omkring 150 yen per dollar, da investorer forsøgte at vurdere, om Bank of Japans exit fra den negative rentepolitik vil ske allerede i denne måned.

Sidste uges modstridende kommentarer fra centralbankguvernør Kazuo Ueda og bestyrelsesmedlem Hajime Takata optager sindene og det giver lidt bølgegang.

Yern styrkedes kortvarigt til 149,80 over for dollar i den tidlige handel mandag, men markedet vendte hurtigt rundt og sendte dollar tilbage over 150 yen.

Dollar koster mandag morgen 150,16 yen mod 150,12 yen fredag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,0844 dollar mod 1,0835 dollar fredag eftermiddag, og pund koster 1,2666 dollar mod 1,2653 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder