Valuta: Super-torsdag kan give sving i pundet

Udgivet den 03-08-2015  |  kl. 12:14  |  

Det bliver en spændende uge for det britiske pund med udsigten til det, som markedsdeltagere kalder super-torsdag med et informationseldorado i form af offentliggørelsen af rentebeslutning hos Bank of England, samtidig med referat fra det pågældende møde samt inflationsrapport.

- Mest fokus vil der være på, hvordan stemmefordelingen kommer ud, og i givet fald hvor mange, som allerede, på nuværende tidspunkt, mest hælder til at begynde at hæve renten, skriver Alm. Brand Markets i en ugefokus.

På rentemødet ventes Bank of England at fastholde sin ledende rente på 0,5 pct., men ifølge økonomer adspurgt af Bloomberg News ventes mindst to af de ni medlemmer af bankens pengepolitiske komité dog at stemme for en stramning på mødet.

Det britiske pund har klaret sig godt de seneste måneder, og med en kurs mod euro aktuelt omkring på 0,70360 pund per euro ligger kursen tæt på 0,67474 pund fra medio juli, hvor pundet nåede det stærkeste niveau mod euro siden 2007.

I dansk regning koster pundet mandag 10,604 kr., efter at kursen medio juli var oppe at runde 10,74 kr. men ved årsskiftet blot kostede omkring 9,60 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Valuta❯ 

Relaterede nyheder