Valuta: Udeblevne overraskelser svækker dollar

Udgivet den 22-06-2023  |  kl. 06:32  |  

Der er fortsat fravalg af amerikanske dollar torsdag morgen, efter at den amerikanske centralbanks tochef, Federal Reserve-formand Jerome Powell, holdt sig til den vanlige retorik på den halvårlige redegørelse for bankens pengepolitik og fastholdt synet på den økonomiske udvikling over for Kongressens finansudvalg onsdag.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag morgen til 102,04 mod 102,44 ved 17-tiden onsdag eftermiddag og 102,71 inden Jerome Powels redegørelse.

Federal Reserve-chef havde ingen overraskelse med i ærmet, da han redegjorde for den nuværende pengepolitik over for udvalget for finansiel service i Repræsentanternes Hus. "Fortsat høj inflation" og "lang vej igen" for at bringe den ned på 2,0 pct. var hovedbudskabet, som er en gentagelse af sidste uges meldinger fra banken om, at flertallet af Federal Open Market Committee (FOMC) - bankens renteudvalg - venter yderligere to renteløft på samlet 0,50 pct.point i år.

Yderligere renteforhøjelser er "et ret godt bud" på, hvor Federal Reserve er på vej hen, hvis økonomien fortsætter i sin nuværende retning, vurderede Powell.

- Markederne havde prissat en masse strammeragtige retotik fra Powell forud for hans redegørelse, så hans kommentarer overraskede egentlig ikke for meget i den ende, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

- Men på det nuværende stadium er markederne ikke overbevist om, at FOMC kan levere yderligere to renteforhøjelser i år, påpeger Carol Kong.

I det asiatiske teater får kinesiske offshore-yuan lidt tilbage af det tabte, efter at de seneste dages svækkelse til nær en syv-måneders bund. Men markedsdeltagerne er fortsat på udkig efter større støtteforanstaltninger fra Beijings side til at genoplive Kinas vaklende økonomiske opsving.

- Indtil vi får bekræftelsen på en stimuluspakke, vil yuan sandsynligvis forblive under pres på grund af de bløde udsigter for den kinesiske økonomi, siger Carol Kong.

Torsdag morgen står dollar i 7,1725 offshore yuan mod 7,1950 yuan onsdag eftermiddag og 7,2035 da svækkelse toppede tidligere onsdag.

I Europa er fokus på dagens rentemeddelelse fra den britiske centralbank, Bank of England, der ventes at hæve renter for 13. gang i træk efter onsdagens glohede inflationsrapport.

Spørgsmålet er alene om det bliver tale om en forhøjelse på 25 basispoint eller 50 basispoint.

- De høje britiske inflationsdata øger sandsynligheden for en større stigning end 25 basispoint, en højere terminalrente og renter, der forbliver højere i længere tid, vurderer økonomer fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Euro koster torsdag morgen 1,0995 dollar mod 1,0954 dollar onsdag eftermiddag, mens pund koster 1,2765 dollar mod 1,2730 dollar onsdag eftermiddag.

Dollar ligger samtidig i 141,71 yen torsdag morgen mod 142,05 yen per dollar onsdag eftermiddag.

I valutamarkedets mere spekulative ende er der gang i efterspørgslen efter kryptovalutaer med Bitcoin i udbrud over 30.000 dollar for første gang siden april.

Baggrunden for den fornyede interesse er Blackrocks plan om at skabe en bitcoin-børshandlet fond (ETF), selvom sektoren står over for amerikansk regulatorisk kontrol.

- De mørke skyer, der har overskygget kryptomarkedet, er lettet i de seneste dage med udbruddet af institutionel interesse. At Blackrock, Charles Schwab, Fidelity og Citadel kaster deres hatte ind i kryptoringen, er enormt betydningsfuldt, fordi det viser, at institutionerne er meget seriøse omkring krypto-sfæren på trods af de seneste reguleringstiltag, siger Kate Laurence, der er medstifter og administrerende direktør for Bloccelerate VC.

Bitcoin, der er den mest handlede kryptovaluta, koster torsdag morgen 30.281 dollar mod 29.540 dollar onsdag eftermiddag og 26.840 dollar 24 timer tidligere.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder