Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar

Udgivet den 19-04-2024  |  kl. 13:03  |  

Valutamarkedet har fredag været præget af volatilitet og søgning mod valutaer, som under urolige tider ses være en form for "sikker havn".

I den kategori ligger schweizerfranc, mens dollar efter en styrkelse tidligere på morgenen har sat det vundne terræn over styr igen.

Det forlød fredag morgen, at Israel havde angrebet Iran som gengældelse for de angreb, som Iran gennemførte mod Israel i weekenden.

Det sendte vibrationer gennem finansmarkederne, hvor aktierne og renterne faldt - mens der på valutamarkedet også kom pæne forskydninger.

Ud på formiddagen bekræftede iranske statsmedier ifølge Bloomberg News, at et angreb fra Israel havde fundet sted tidligt fredag, og at "sabotageaktionen" havde slået fejl.

Fra en højtstående iransk embedsmand lød det også, at der ikke var planer om øjeblikkelig gengældelse.

- Min opfattelse er, at medierne i Iran har bagatelliseret det hele. Det kan være en indikation af, at de ikke ønsker at eskalere yderligere, siger Francesco Pesole, valutastrateg hos ING, til Reuters.

Efter morgenens meldinger styrkedes schweizerfranc fra 0,9120 per dollar til 0,9020 - men siden har kursen stabiliseret sig omkring 0,9086 per dollar.

Efter en initial svækkelse er euro kommet godt igen mod dollar. Euro koster ved 13-tiden 1,0648 dollar, hvilket er tæt på torsdagens niveau - efter et dyk til 1,0611 dollar tidligt fredag morgen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯