Valuta: Ventede inflationstal stort set uden valutaeffekt

Udgivet den 29-02-2024  |  kl. 14:48  |  

Dollar synes upåvirket af offentliggørelsen af tunge og stærkt ventede amerikanske inflationstal, som torsdag middag viste sig helt tråd med det ventede. Men over for specielt japanske yen er der siden onsdag eftermiddag tale om en lille og aftagende svækkelse.

Torsdag eftermiddag kom ugens vigtigste makronøgletal, den amerikanske PCE-kernedeflator, som regnes for den amerikanske centralbank Federal Reserves foretrukne indikator for udviklingen i inflationen.

Nøgletallet har væsentlig betydning for de beslutninger, Federal Reserve skal træffe for både størrelse, tempo og starttidspunkt for de rentenedsættelser, markedsdeltagerne spejder efter og håber på.

Økonomerne ventede ifølge Bloomberg News, at inflationen målt på PCE-kernedeflatoren ville aftage til 2,8 pct. i januar fra 2,9 pct. måneden før, mens prisudviklingen på månedsbasis ventes at vise en stigning 0,4 pct. - eller dobbelt så meget som i december.

Og præcis sådan gik det, viste de offentliggjorte data.

Relateret til den japanske yen skabte et medlem af den japanske centralbank Bank of Japans styrelse lidt røre med udtalelse om, at han ser mulighed for, at centralbankens mål for inflationen på 2 pct. er indenfor rækkevidde, og at bankens ultralempelige pengepolitik med negative renter derfor snart kan sættes på hylden.

Dollar koster torsdag middag 149,93 yen mod 149,84 yen torsdag morgen, men mod 150,81 yen per dollar onsdag eftermiddag kl 17.

Euro koster samtidig 1,0834 dollar mod 1,0835 dollar torsdag morgen mod 1,0834 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag middag i niveauet 103,83 mod 103,86 torsdag morgen og 103,98 onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder