Veloxis indgår partneraftaler for Kina og Canada

Udgivet den 06-06-2017  |  kl. 07:09  |  

Veloxis Pharmaceuticals har haft travlt i pinsedagene, hvor der er indgået to partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske samt taiwanesiske marked.

I Canada overtager medicinalselskabet Paladin Labs rettighederne til Veloxis' lægemiddel Envarsus XR, der bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplanterede.

I Kina og Taiwan er det italienske Chiesi Farmaceutici, der i forvejen står for markedsføringen i Europa, der har skal stå for arbejdet.

Det fremgår af et par meddelelser dateret henholdsvis den 5. juni - 2. pinsedag - samt den 6. juni.

Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger, og Veloxis skal desuden levere lægemidlet til en aftalt pris. Aftalen med Chiesi giver en forudbetaling på 6 mio. dollar (39,6 mio. kr.), mens aftalen med Paladin ikke uddybes. Begge aftaler løber i 15 år.

Paladin Labs, der er ejet af det irske medicinalselskab Endo Ventures, og Chiesi får begge til opgave at opnå markedsføringstilladelse og at kommercialisere og distribuere Envarsus XR i de respektive lande.

- Baseret på Paladins stærke omdømme i forhold til at kommercialisere innovative specialiserede lægemidler i Canada over de seneste 20 år, er vi sikre på, at denne aftale vil blive dygtigt løftet af Endo Ventures og Paladin, siger administrerende direktør for Veloxis, Craig Collard, i meddelelsen fra 5. juni.

Nogenlunde tilsvarende bemærkninger får aftalen med Chiesi med på vejen.

- Vi er meget glade for at styrke vores partnerskab med Chiesi gennem denne territorieudvidelse, siger Craig Collard.

Veloxis havde i første kvartal indtægter fra salget af Envarsus på samlet 3 mio. dollar. Heraf stod det amerikanske marked for næsten 2,6 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder