Vestas: Tysk konkurrent i "alvorlig" krise - skrotter 3000 jobs

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 23:47  |  

Vestas' tyske konkurrent Enercon er i en med egne ord "alvorlig" situation, efter at hjemmemarkedet for landmøller i Tyskland er nær kollapset.

Derfor har selskabet valgt at opsige samarbejdsaftaler med vigtige underleverandører, og Enercon leder efter besparelser her og nu på tværs af koncernen.

Enercon har således - efter blot at have opstillet 69 turbiner i Tyskland i år- fredag indstillet samarbejdet med to fabrikker i Aurich og i Magdeburg, og potentielt tusindvis af jobs, ifølge tyske DPA, op mod 3000 arbejdspladser, kan i den forbindelse gå tabt.

- Vort selskab oplever for første gang substantielle tab, udtaler administrerende direktør Hans-Dieter Kettwig.

Enercon, som forrige år varslede afskedigelser af 800 medarbejdere, efter at konkurrencen havde drevet priserne ned, er i 2019 ramt af forsinkelser på tilladelser til at opføre nye vindparker, og derfor er nye projekter "bogstaveligt talt stoppet helt".

Det tager nu typisk tre år at få godkendt nye projekter, på grund af klager fra miljøaktivister og lokale beboere, mod tidligere omkring et år, skriver Bloomberg News.

- Den nuværende energi- og klimapolitik bringer ikke kun know-how og job skabt i vores branche i årenes løb i fare, men også klimabeskyttelse og energiovergangen som helhed, udtaler Kettwig ifølge DPA.

Enercon opstillede - før sin krise - 711 turbiner i Tyskland i 2017, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder