Vintervarmen skal finansieres af omrokering i pensionsbetalingerne

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 12:48  |  

Den politisk indgåede aftale om økonomisk hjælp børnefamilier eller udskydelse af elregningen er for størstedelen finansieret af en fremrykning af skattebetalinger fra pensionsopsparerne.

Det skriver Finanswatch tirsdag.

Vinterhjælpen, der skal hjælpe danskere med at holde varmen, ventes at koste tæt på 4,8 mia. kr. i 2023. Ud af dem skal 1,3 mia. kr. komme fra en ændring i pensionsproduktet aldersopsparing.

Det er en metode, der umiddelbart er god for særligt de mange danskere, der i dag betaler bundskat, men som også giver grund til panderynker hos de fremtidige skattebetalere.

- Jeg kan godt være lidt bekymret for, at regningen ender i børneværelset, siger Jens Christian Nielsen, der er kommunikationsdirektør og cheføkonom i pensionsselskabet Velliv, til Finanswatch.

Finansieringen fra aldersopsparing skaffes ved at fremrykke en forhøjelse af, hvor meget danskerne må indbetale til aldersopsparingen. Det bliver nu ændret til 1. januar 2023 mod tidligere 1. januar 2024.

Modsat eksempelvis en ratepension, får man på en aldersopsparing ikke fradrag for indbetalinger, men betaler skatten inden pengene rammer opsparingen.

Det er det, der ifølge Finansministeriet skal generere de forventede 1,3 mia. kr., da pensionskunderne så vil sende flere penge ind på en aldersopsparing og færre ind på en ratepension og dermed øge skatteindtægterne.

Danskernes pensionsformue ligger på omkring 4400 mia. kr. Det er næsten to gange bruttonationalproduktet.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen