WDH/Sydbank: Overordnet ikke så stærkt 2018, som man kunne håbe

Udgivet den 19-02-2019  |  kl. 08:39  |  
Arkiv: Foto

Regnskabet fra William Demant var overordnet set ikke, som man havde håbet på. Aktien ventes at sætte sig 3-5 pct., når aktiehandlen åbner kl. 9.00.

Det vurderer analytiker i Sydbank Morten Imsgard over for Ritzau Finans.

- De indfrier lige nøjagtig forventningerne som lovet. Indtjeningsmæssigt var regnskabet ikke helt så stærkt, men salgsmæssigt ser det dog OK ud og er tæt på det ventede, siger han.

Han pointerer, at det er på indtjeningssiden, det halter, og det gør sig også gældende på forventningerne til 2019.

WDH omsatte for 7160 mio. kr. i de sidste seks måneder af sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv sigtede efter et salg på 7189 mio. kr. I andet halvår 2017 blev omsætningen 6684 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) landede i andet halvår på 1306 mio. kr. mod ventet 1422 mio. kr. blandt analytikerne og 1279 mio. kr. på den post i den tilsvarende periode et år tidligere.

WDH venter i indeværende år at realisere et driftsoverskud (EBIT) på 2,65-2,95 mia. kr.

I 2018 hentede selskabet et driftsresultat (EBIT) på 2532 mio. kr. Analytikerne havde inden regnskabet ventet et EBIT-resultat i 2019 på 2981 mio. kr., ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

NYE PRODUKTER PÅ VEJ

Omsætningsudviklingen viser, at WDH kan øge forretningen, understreger Morten Imsgard, der finder, at det mest positive i regnskabet er, at selskabet bekræfter, at der er nye produkter på vej, pointerer Sydbank-analytikeren.

Lanceringerne skal bygge videre på det danske selskabs store succes med Oticon Opn, som har præsteret flot siden lanceringen for knap tre år siden.

- Det er typisk nye produkter, der skal til for at skabe en ny bølge salgsvækst, der kan understøtte indtjeningen, siger han.

Han understreger dog, at det lå i kortene, at der i år skulle komme nye produkter, da "de produkter, WDH har på markedet, er udskiftningsmodne".

FALD PÅ 3-5% PCT.

Markedet vil dog være skuffet over tallene, og Morten Imsgard venter aktien vil falde 3-5 pct. ved åbningen på en cocktail af svag indtjeingsmæssig afslutning på 2018 og svage forventninger til 2019.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder