Zara-ejer stiger markant efter tilbagevenden til overskud

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 10:02  |  

Den spanske modetøjsgigant Inditex stiger på børsen i Madrid onsdag med godt 6 pct. efter et opløftende regnskab for andet kvartal, som markerede en tilbagevenden til overskud.

Selskabet skriver i regnskabet, at det i andet kvartal oplevede et vendepunkt, der "lægger fundamentet til en tilbagevenden til normale forhold".

Efter et stor underskud i første kvartal af det forskudte regnskabsår, viser dagens regnskab for andet kvartal da også et overskud på 214 mio. euro mod 816 mio. euro i samme periode sidste år.

Selskabet har dog ikke helt indhentet tabet fra første kvartal, så halvåret samlet set viser et underskud på 195 mio. euro.

Det inkluderer dog en hensættelse på 308 mio. euro til et butiksoptimeringsprogram, og eksklusive denne post var halvårsresultatet et overskud på 39 mio. euro.

- Inditex' performance var i første halvår betydeligt påvirket af covid-19 med midlertidige butikslukninger. De fleste butikker genåbnede ved udgangen af juli, men der er fortsat visse restriktioner, skriver Inditex i regnskabet.

Tirsdag kom der opløftende meldinger fra den svenske tøjvirksomhed H&M, som foreløbigt har opgjort overskuddet i de tre måneder frem til udgangen af august til 2 mia. svenske kr.

Overskuddet var otte gange højere end analytikernes forventninger og sendte tirsdag H&M-aktien op med 11 pct. Onsdag stiger den yderligere 4,3 pct. til 164,95 svenske kr. på børsen i Stockholm.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder