Zealand Pharma får sænket anbefaling efter stærkt kursridt - NY

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 11:36  |  
Arkiv: Foto

Aktien i biotekfirmaet Zealand Pharma er braget i vejret de senere uger, og det får nu finanshuset Jefferies til at sænke sin anbefaling af aktien til "hold" fra tidligere "køb".

Efter fremskridt i Zealands pipeline sætter Jefferies dog kursmålet for aktien op til 235 kr. fra tidligere 185 kr., men finanshuset vurderer, at der på kort sigt ikke er tilstrækkeligt stærke katalysatorer til at berettige til en fortsat købsanbefaling.

Næste vigtige milepæl for Zealand er indsendelse af registreringsansøgning for selskabets mest fremskredne lægemiddelkandidat, Dasiglucagon i nødpennen, Hypopal. Den skal bruges som nødbehandling af diabetikere, der oplever alvorlige episoder af for lavt blodsukker. Markedsføringsansøgningen ventes indsendt i starten 2020 i USA.

- Imidlertid er der risici forbundet med Zealands beslutning for nylig om selv at stå for kommercialiseringen i USA, især da Zealand sandsynligvis bliver treer på markedet og er 18 måneder efter konkurrenter, som inkluderer kæmpen Eli Lilly, skriver Jefferies blandt andet i et notat.

Lillys næsepulver Baqsimi som nødbehandling af for lavt blodsukker blev lanceret i august, og Xeris Pharmaceuticals fulgte efter i oktober med nødpennen Gvoke.

Jefferies ser dog positivt på den hurtige effekt af Zealands nødbehandling, og ser 90 pct. sandsynlighed for, at nødpennen kommer på markedet Topsalget estimeres til 220 mio. dollar, og værdien per aktie af programmet estimerer Jefferies til 70 kr.

EKSTRA POTENTIALE

To programmer med Dasiglucagon - dels i Beta Bionics kunstige bugspytkirtel, iLet, dels som behandling af den sjældne sygdom kongenit (medfødt) hyperinsulinisme værdisætter Jefferies til henholdsvis 40 kr. per aktie og 10 kr. per aktie.

Jefferies har i sine modeller også tillagt Zealands lægemiddelkandidat Glepaglutid værdi. Midlet prøves i et fase 3-studie som behandling af korttarmssyndrom, der er en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store dele af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller fordi tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

Data fra et fase 3-studie med Glepaglutid ventes i løbet af første halvår 2021, og Jefferies ser mulighed for et topsalg på 380 mio. dollar. Programmet værdisættes til 45 kr. per aktie under forudsætning af 40 pct. sandsynlighed for, at midlet kommer på markedet, hvilket afspejler behovet for, at Glepaglutid er forbundet med fordele, eller kan differentiere sig, sammenlignet lægemidlet Gattex, der allerede bruges i behandlingen.

Aktien i Zealand Pharma falder tirsdag 8,5 pct. til 224,20 kr., men er fortsat steget 172 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder