Billigt internet er for alle - se om du betaler for meget

Udgivet den 26-04-2021  |  kl. 11:53  |  

Hvorfor betale for et dyrt og hurtigt internet, hvis du slet ikke har behov for det? Det korte svar er, at det skal du ikke. Du skal finde det internet, der er billigst til dit brug. Det allerbilligste internet, du kan finde, vil ikke være nok for alle - hvorfor? Vi har forskellige internetbehov. Gamere, ingeniører og streamere har f.eks. et langt højere behov for hurtigt internet end podcastlytteren. Er I flere i husstanden vil det også have en effekt på, hvor hurtig jeres internet skal være. Når du har fundet dit internetbehov, kan du finde det billigste internettilbud.

Billigt internet - bedst internet

Det er meget nemt at finde det billigste internet. Du kan faktisk se Danmarks billigste internet her. Heldigvis viser siden dog mere end blot det billigste internet. Hvis I er et par stykker i husstanden, eller du har et særlig højt internetforbrug, vil du med garanti blive skuffet over en billig bredbåndsforbindelse. Du skal derfor sammenligne de forskellige tilbud ud fra den hastighed, som er nødvendig i din husstand. Hastigheden kan du vurdere ved at medtænke de mest krævende programmer, I bruger i husstanden. 

Hvad er dit internetbehov?

Hastigheden på dit internet bliver opgjort i Mbit. Er du kun en person, som skal bruge internettet, vil 10 Mbit være rigeligt i langt de fleste tilfælde. Er I derimod en familie på fire eller fem personer, vil det ikke slå til. Her skal I nok op i 30 Mbit. Mange brugere vælger at investere i en dyrere bredbåndsforbindelse, så de er sikre på aldrig at opleve udfordringer, selvom der er gamere og streamere i huset. Det gør selvfølgelig, at du ikke har nogen anelse om, hvad I reelt bruger 

Det betyder også, at familien eller husstanden vil betale for meget for internettet. Du vil med fordel kunne vælge en bredbåndsforbindelse, som kan dække jeres behov, mens du sparer penge. Hvis I alle fire i familien streamer hver for sig, er det nødvendigt med 30 Mbit. Faktisk kan det begynde at knibe med 30 Mbit i dette tilfælde. Hvis alle i fire i husstanden har et højt internetforbrug, vil I formentlig skulle bruge 50 Mbit. Når I har fundet frem til jeres Mbit, kan I begynde at sammenligne de forskellige tilbud - og selvfølgelig tage det billigste. 

Bredbånd er den bedste løsning 

Da det trådløse internet blev introduceret, var det en revolution. Nu kunne husstanden have internetadgang i hele huset uden at tilkoble sig et stik. Det var ikke bare en trend, og i dag er det stadig den løsning, der giver bedste mening. En ny konkurrent til det trådløse bredbånd er dog mobilabonnementet. De har flere og flere GB pr. måned til internetbrug. Er du alene i husstanden og ikke en gamer, vil du måske kunne nøjes med internettet fra dit mobilabonnement. 

Denne trend er dog ikke nogen større udfordring for bredbåndsfirmaerne. Med flere personer i husstanden kan det ikke svare sig økonomisk, at alle skal anskaffe sig et dyrt mobilabonnement i stedet for et billigt bredbåndsabonnement. Derudover er forbindelsen ringere, end den er via et trådløst bredbånd. Bredbåndet er altså den hurtigste og den billigste løsning. Det er løsningen, når du skal have effektivt og godt internet i din bolig. 

Udgivet af: Penge