Fremtidens advokater findes online

Udgivet den 31-01-2020  |  kl. 18:49  |  

Hverdagen bliver mere og mere digital. Vi kan kommunikere med mennesker over hel verden, vi kan tale til vores smartphones og få et kvalificeret svar, råbe et ønsket musiknummer til vores højtalere og indstille kaffemaskinen til at lave den samme kop kaffe hver dag. Denne udvikling står ikke alene. Som noget vokser, falder noget andet, og mange roller skal gentænkes og omstruktureres. Visse erhverv har taget springet ind i den digitaliserede verden, for eksempel advokater, der nu arbejder online. 

Udvikling sker som en naturlighed

Så snart et advokatkontor bliver udskiftet med en hjemmeside, og juridisk rådgivning foregår igennem en skærm, vil flere frygte for den manglende personlige kontakt. Og med rette da det for en periode vil føles utilstrækkeligt med manglen på øjenkontakt. Da e-boks kom til i sin tid, var der en del tale om ubehaget ved at skulle finde sin post på nettet, i stedet for at få det givet i hånden af postbuddet. I dag tænker de færreste over det, mange har aldrig prøvet andet. Digitaliseringen har som en naturlighed fået brugerne til at udvikle sig sammen med den. Og det samme gælder advokatrådgivning og juridisk bistand online. Digitaliseringen giver faget en ny dimension. 

Tid og penge at spare

Denne nye dimension kan findes i den brugte tid. Med en digital advokat kan man søge hjælp og få den når som helst. Rådgivningen vil stadig være kompetent, forskellen er blot platformen. Derudover er man ikke tvunget til at finde en advokat i nærheden, da digitaliseringen åbner op for tidligere begrænsninger. Eller køre langt for at finde advokaten med de rette kompetencer. Der er hverken behov for transport, ekstra tid eller nystrøgede skjorter. Man kan sidde i sin yndlings-t-shirt, mens man taler med sin digitale advokat indenfor det kompetenceområde, som der er behov for. Derfor er der også penge at spare. Find ud af mere hos den digitale advokat Nemadvokat, hvor flere fordele bliver forklaret og mulige nerver over forandringerne bliver dulmet. 

En grundlæggende forståelse for teknologi

Det er svært at forudsige, hvor disse digitale advokater vil blive ført hen af teknologien i fremtiden. En ting er dog sikkert. Samspillet vil være tæt, og udvikling vil ske med sikkerhed. Som alt andet digitalt er udviklingen ikke til at stoppe, og hvad som helst, der kan blive bedre og hurtigere, bliver det. En anden ting kan også siges med sikkerhed. Fremtidens advokater skal have evner indenfor teknologi og have en grundlæggende forståelse for den onlineverden, som deres klienter bliver en del af. Advokaterne kan tage udvidede kurser i at forstå den digitale platform, men de skal også have brugerne med. Derfor ligger der et arbejde forude, hvor tålmodighed kommer til at spille en essentiel rolle. E-boks blev jo heller ikke lært på en enkelt dag.

Frontløberne sætter dagsordenen 

Det kan sagtens virke uhyggeligt at tage det første skridt i udviklingen. For de fleste vil det virke både mere naturligt og nemmere at tage telefonen i hånden og ringe byens nærmeste advokat op. Men før eller siden bliver denne form formentlig den juridiske bistands førende platform. Derudover vil frontløberne også være med til at sætte dagsordenen for den fremtidige digitale advokat. Det samme kan siges om de første klienter, der kan være med til at sætte deres præg på platformen. Hvad fungerer, og hvad bør ændres? Kan alle være med på komplicerede hjemmesider eller skal der sidde en tålmodig kundeservicemedhjælper og guide brugerne igennem det teknologiske virvar, inden de stilles igennem til den reelle advokathjælp? Alt dette er en del af den samme udvikling, der inden for en kort tidsramme vil blive anset som en normalitet. 

Udgivet af: Penge