Sådan sikrer du økonomisk gevinst med et samlelån

Udgivet den 03-06-2021  |  kl. 16:29  |  

Dette er sponsoreret indhold

 

De fleste danskere stifter gæld løbende i deres liv. For eksempel når studielejligheden skal skiftes ud med fast bolig, når du står overfor et bilkøb eller andre skelsættende begivenheder, der kræver lidt ekstra på lommen. Det er nemlig de færreste, der kan finansiere deres aktiver alene gennem kontant afbetaling. Måske har du allerede et realkreditlån, et banklån eller et billån? Er det tilfældet, vil du her blive klogere på, hvad et samlelån kan betyde for din daglige økonomi. 

Sådan fungerer samlelån

Det er meget almindeligt at have flere forskellige lån, da du gennem livet kan få brug for at låne til både store og små ting. Det er ikke ualmindeligt, at du som voksen både har et boliglån, et billån og eventuelt et eller flere forbrugslån, som du betaler af på hver måned. 

 

For at undgå at skulle betale renter flere steder, er der én ting at gøre; Saml lån. Ved et samlelån, samler du alle dine store og små lån til ét større. I praksis optager du et nyt lån med henblik på at betale din gamle gæld ud, så du kun står tilbage med ét samlet lån. I modsætning til tidligere skal du kun betale én rente og én ydelse. Samtidig går du fra flere til kun én låneudbyder, som du skal betale lånet af til. 

Sænk renten og spar penge

Omkostningerne ved separate lån kan være store, i det du betaler tilhørende renter og årlige omkostninger for hver enkelte lån. Når du omlægger dine separate lån til et samlet lån, vil du typisk kunne få en lavere rente og samtidig få et billigere lån. Du kan altså spare penge hver måned ved at samle dine lån. 

Få styr på din gæld

Har du en stor gæld, kan det betale sig at samle sine små lån i ét større. Både på grund af de lavere renteomkostninger - men også takket være det større overblik. Ved at samle sine lån, opnår du et større overblik over dine gældsposter, da du kun betaler af til én låneudbyder. Omvendt kan det tage årevis at blive gældfri, hvis man har stiftet gæld hos flere forskellige låneudbydere. Renterne på de forskellige lån er ofte meget forskellige. Derfor kan det være svært at regne ud, hvordan man skal prioritere at betale sin gæld af. Uanset hvordan du vælger at afvikle din gæld, kan det være en god idé at prissammenligne og undersøge markedet for samlelån.

 

Udgivet af: Penge