Sådan sikrer du din økonomi med en lønsikring

Udgivet den 09-12-2020  |  kl. 18:29  |  

Alle kan være så uheldige, at de mister deres job. Mere eller mindre pludseligt. Men det er langtfra alle, der har taget stilling til, hvilke muligheder de har for at sikre deres økonomiske situation, hvis uheldet skulle ramme dem. 

Med en lønsikring kan du nemlig supplere dine dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. På den måde vil din månedlige udbetaling kunne sikres til at være næsten dét, du fik udbetalt som lønmodtager. 

Hvad er en lønsikring?

En lønsikring er en måde at sikre dig selv og din økonomiske situation på, såfremt du pludseligt skulle blive arbejdsløs. Det er en forsikringsform, som, hvis du har tegnet den forinden, vil sørge for, at du hver måned får udbetalt en sum ved siden af dagpengene. Det vil sige, at din indkomst således bør komme tilnærmelsesvist på højde med, hvad du tjente, før du blev afskediget. 

En lønsikring vil som oftest være en mulighed for dig, hvis du er medlem af en a-kasse. Lønsikringsbeløbet vil naturligvis variere, alt efter hvor meget du har estimeret, din lønsikring bør være, og efter hvad du har betalt for din lønsikring. Udregningen vil foregå procentvis i forhold til din vante lønudbetaling. 

Find en lønsikring, der passer til dig og din situation

Hvis du overvejer at vælge en lønsikring, er det vigtigt, du først undersøger, om lønsikring er en fordelagtig mulighed for dig. Hvis du ikke tjener et vist beløb før skat, er lønsikring nemlig ikke altid det hele værd. Det er vigtigt at tage stilling til og at have med i overvejelserne.

Hvis lønsikring er et positivt tilvalg for din økonomiske tryghed, er der forskellige måder at gå til det på. Du kan vælge en lønsikring gennem din a-kasse. Måske din a-kasse har det rette tilbud til netop din økonomiske situation. Alternativt kan du undersøge markedet for andre a-kasser og deres tilbud på lønsikringsområdet. 

Det er dog ikke kun hos en a-kasse, du kan kigge på en lønsikring. Der er også forsikringsselskaber, der tilbyder en forsikringsaftale med lønsikring. Dette gør de som oftest også i forbindelse med a-kassens lønsikring. 

Vær opmærksom på detaljerne

Når man tegner en forsikring såsom en lønsikring, er det vigtigt, at man løbende tager højde for detaljerne i forsikringen. Der vil nemlig være en del, der kan variere alt afhængigt af ens situation. Derfor er det også vigtigt, at man tilpasser sin lønsikring løbende, hvis ens situation ændrer sig.

Det kan være, at du selv er den, der fratræder din stilling. Hvis man selv siger op, er man for eksempel ikke kvalificeret til at få lønsikring som hovedregel, men i visse tilfælde kan det alligevel lade sig gøre. Du kan undersøge, hvilke detaljerede regler der gælder for dig i sådanne situationer hos din a-kasse eller forsikringsselskab. 

Udgivet af: Penge