Skal dit boliglån skiftes?

Udgivet den 15-01-2020  |  kl. 18:46  |  

Er du en af dem som har et variabelt forrentet lån i din bolig, der udløber i 2020, så har du kun kort tid til at beslutte, om du ønsker at skifte dit boliglån til en fast rente. 

Mange boligejere har taget et variabelt forrentet realkreditlån, da de købte deres nuværende bolig. Den variable rente har nemlig længe været populær blandt boligejere, men det begynder at ændre sig rundt omkring, hvor den faste rente på boliglån, begynder at blive et foretrukken valg. 

Årsagen er, at den faste rente er historisk lav og derfor utroligt tiltrækkende for boligejere. Er du derfor én af de mange boligejere, hvor dit lån skal refinansieres inden april, så skal du indenfor de næste to uger bestemme dig for, om du ønsker at skifte dit boliglån ud til et lån med fast rente.

Behold den variable og billige rente, og investér pengene i stedet 

Der er også nogle, der mener, at den bedste løsning for boligejerne er at beholde det variabelt forrentede lån og i stedet investere besparelsen. Ifølge den økonomiske rådgiver Karsten Engmann Jensen, så kan det være en stor gevinst for dig at holde dig til en variabel rente og dermed glemme alt om de 30 års rentesikkerhed, der ligger i et fast forrentet lån i banken.

Der er større penge at høste ved at investere besparelsen på den lave rente. Det fastforrentede lån er dyrt, og det er ifølge rådgiveren en dårlig idé. Dog kan det være den bedste løsning for de mennesker, der ikke sover godt om natten med en rente, der kan stige.

Du kan sagtens sove trygt med et variabelt forrentet lån

Nationalbanken har forudset, at der ikke sker mærkbare rentestigninger i de kommende år, og det kan derfor være en god idé at beholde den variable rente, ligesom Karsten Engmann Jensen anbefaler. 

Du kan hvert år spare mange penge på et variabelt forrentet lån frem for et lån med fast rente. Hvis du for eksempel går ned i banken og låner en million kroner, så vil du være nødsaget til at betale omkring 1.700 kroner af på et fast forrentet lån. Derimod er satsen hele tusind kroner billigere på et variabelt lån. Altså skal du betale en månedlig sats på 700 kroner.

Der er med andre ord på hver million kroner, som du låner i banken, 12.000 kroner at spare om året ved at vælge den variable rente. Det løber op i rigtig mange penge med tiden, og derfor råder den økonomiske rådgiver Karsten Engmann Jensen netop at investere besparelsen i blandt andet aktier, således at du rent faktisk kan opnå en større gevinst og måske endda betale dit lån hurtigere af over årene. 

Ved at tage et lån i banken med en variabel rente kan du altså sagtens sove trygt om natten, hvis ellers Nationalbanken får ret i sine forudsigelser om, at renten fortsat bliver i den lave ende i de kommende år. 

Udgivet af: Sponsorer

Flere blogs fra Sponsorer

09/02 Nintendo tager kursdyk med ophøjet ro
Konsolskaberen Nintendo er den seneste uge kommet sig, efter et alvorligt styrt på aktiemarkedet. Faldet efter konklusionerne på kvartalsrapporten blev offentliggjort d. 29. januar. Således koster en... Læs mere
07/02 Centralbankerne fastholder renten i medgang og modgang
Volatile valutaer England og Australien. Den ene er født ud af den anden. Men indimellem kan æblet falde ret langt væk fra stammen. Således har den australske dollar i denne uge oplevet en stabil... Læs mere
03/02 Godt med hårdere lovgivning for online lån
Der er meget fokus i medierne på om forbrugslån og lån på nettet skal indgå i en hårderfe lovgivning. På mange måder kan det være en god ting. Du kan læse om hvorfor det er godt med en hårdere... Læs mere
31/01 Fremtidens advokater findes online
Hverdagen bliver mere og mere digital. Vi kan kommunikere med mennesker over hel verden, vi kan tale til vores smartphones og få et kvalificeret svar, råbe et ønsket musiknummer til vores højtalere... Læs mere
22/01 Invester i en bolig i Sydspanien, og lev det sunde liv
Mange danskere og andre skandinaver har i årenes løb investeret i en bolig i det sydspanske. Det er af helt indlysende grunde, at de fjerne solrige kyster lokker. Der er løbende boliger til salg på... Læs mere

Læs nyheder her.