Jyske Bank: Kalder Asien!

Udgivet den 02-02-2006  |  kl. 09:03  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til valutamarkedet:

De seneste bevægelser i USD/Asien har været relativ stærke og kraftfulde. Mens den amerikanske dollar har været nogenlunde stabil overfor EUR i gennem de seneste par måneder, har den tabt terræn overfor de fleste af de asiatiske valutaer. Denne udvikling er blevet efterspurgt mange gange i løbet af de seneste år og specielt har der været mange fordringer efter en stærkere kinesisk valuta.
Det er for så vidt ikke noget nyt, da Asien befinder sig i en sund positiv udvikling økonomisk set, hvor væksten ser fornuftig ud sammenkoblet med positive balancer. Jeg må dog alligevel indrømme, at den måde hvorpå de pengepolitiske myndigheder kontinuerligt har forsøgt at stabilisere deres valutaer på, nemlig gennem intervention, har været medvirkende til, at jeg har været skeptisk med hensyn til at udpege en ny trend i USD/Asien.
På det seneste ser det dog ud til, at de respektive myndigheder har mindsket deres interventioner. Det kan være et tegn på, at tilladelsen til stærkere asiatiske valutaer overfor dollaren er bliver givet. Den svage JPY har understøttet udviklingen i Asien. JPY bliver nemlig ikke kun brugt som finansiering overfor dollar men også overfor de andre asiatiske valutaer, som f.eks. KRW og IDR. Mht. dette billede er elastikken spændt noget for nærværende og en korrektion er derfor mulig.
Men overordnet set kan dette være starten på en ny trend hen imod stærkere asiatiske valutaer og en svagere dollar og husk altid "at trenden er din ven!"

Udgivet af: NPinvestordk