Torsdagens aktier: Novo i ny lukkekursrekord

Udgivet den 23-02-2012  |  kl. 17:08  |  

GN Store Nord blev torsdagens højdespringer efter positive meldinger om høreapparatselskabets produktportefølje. Endnu en lukkekursrekord til Novo Nordisk medførte, at C20-indekset kunne lukke med et plus på 0,4 pct. til 452,97.  

- Vi har haft et lidt nervøst marked i Europa, præget af gevinsthjemtagning. Aktiemarkederne var blandt andet presset af, at Europa Kommissionen sænkede vækstskønnet for 17 eurolande. Det danske marked har klaret sig bedre trukket op af Novo Nordisk efter FDA's opbakning til Vivus fedmemedikament, vurderede aktiechef hos Sydbank Ole Kjær Jensen over for Aktiefokus.  

Novo Nordisk blev torsdag løftet af en konkurrentnyhed, idet det amerikanske medicinalselskab Vivus onsdag fik opbakning til godkendelsen af sin vægttabspille, Qnexa, idet afstemningen i de amerikanske sundhedsmyndigheders ekspertpanel lød på 20-2 i Vivus' favør. Novo Nordisk steg 1,5 pct. til kurs 796,5, og selskabet kunne dermed igen føje en lukkekursrekord til samlingen.

Uden for C20 steg Neurosearch på samme nyhed med 5,6 pct. til kurs 17 kr. Selskabet har siden den 18. november 2010 haft fedmemedikamentet Tesofensine i standby position, hvor Tesofensine kan begynde fase III studier, når Neurosearch finder en partner. Samtidig er Novo Nordisk i gang med at lave studier for liraglutide mod fedme. Liraglutide er det aktive stof i diabetesmedikamentet Victoza. En registreringsansøgning til liraglutide mod fedme kan ifølge planen og hvis alt går vel indsendes i løbet af 2013.

GN Store Nord præsenterede torsdag morgen regnskab, og det var med en omsætning, som var lidt bedre end ventet, men indtjeningen var klart svagere end ventet. Omsætningsmålet for 2013 blev hævet til 6,4 mia. kr. fra 6,3 mia. kr., mens EBITA-marginalen blev fastholdt på 19 pct. Aktien startede dagen i minus, men den fik et boost efter telekonferencen og lukkede med en stigning på 2,3 pct. til kurs 60,15. Sydbank har efter regnskabet fastholdt anbefalingen overvægt og der lægges vægt på selskabets stærke produktpipeline.

- GN giver i dag et spændende indblik i pipelinen for 2012, som ligner et år med en gennemgribende fornyelse af produktporteføljen. Efter vores vurdering er et af de største kortsigtede risikomomenter fjernet med dette omfattende indblik i de nye produkter for 2012, skrev Sydbanks GN-analytiker Morten Imsgard.

Vestas faldt 1,3 pct. til kurs 57,1 efter et skuffende regnskab fra den spanske konkurrent Gamesa. Gamesa sænkede også forventningerne til ordreindgangen i 2012, og Gamesa-aktien var hele dagen hårdt presset på børsen i Madrid. Ud på eftermiddagen gjorde Vestas-aktien nogle store udsving, hvilket Ole Kjær Jensen forklarede med, at Recharge News skrev, at Barack Obama foreslår permanent støtte til vedvarende energi.

DSV lukkede med en fremgang på 1,6 pct. til kurs 126,2. Det tyske finanshus hævede kursmålet på DSV-aktien til 140 kr. fra 125 kr. Samtidig fastholdt analytiker William Foggon anbefalingen køb. Barclays løftede sit kursmål på det danske transportselskab til 145 kr. fra tidligere 135 kr. Her er anbefalingen overvægt.

FLSmidth faldt 2,4 pct. til kurs 442,7. Australske Lodowici fik et nyt tilbud fra skotske Weir Group, som leverer et tilbud, der matcher tilbuddet fra FLSmidth. FLSmidth forhøjede den 16. februar sit bud på Ludowici markant til 10 australske dollar per aktie mod det oprindelige bud på 7,2 australske dollar per aktie, som FLSmidth afgav den 23. januar.

Østasiatiske Kompagni endte 2,9 pct. højere i kurs 143,5. Selskabet, som har sine hovedaktiviteter med fødevarehandel i Venezuela - Plumrose, aflagde årsregnskab, hvor omsætningen var bedre end ventet som følge af gennemførte prisstigninger i Plumrose.

- ØK leverede som ventet en solid fremgang i begge segmenter drevet af hhv. opkøb i Santa Fe og prisstigninger i Plumrose, skrev Jyske Banks analytiker Jens Houe Thomsen, som fastholdt anbefalingen stærkt køb.

Udgivet af: lp@netposten.dk

Seneste nyheder

17:53 Nilfisk får sænket kursmålet hos SEB efter nedjustering
17:52 Better Collective aktionærer mistede 3,6 mia. kr. fredag
17:51 Nilfisk tabte 360 mio. kr. i børsværdi efter nedjustering
17:49 Europa/lukning: Stoxx 600 balancerede på midten med Electrolux som dødvægt
17:05 Fredagens aktier: Rød aktieuge - prygl til Nilfisk og Better Collective
17:02 Fredagens obligationer: Stærke tillidstal fra USA og Tyskland bag renteplus
16:03 Mærsk indfører ekstratillæg grundet konflikten i Det Røde Hav
16:02 USA: Michigan-indekset var væsentligt højere i oktober end først antaget
15:49 Amerikansk modeaktie knækker på midten efter blokeret salg
15:43 USA/åbning: Tesla fortsætter optur efter regnskab i stærk start
14:29 Rusland hæver rente til højeste niveau siden angrebet på Ukraine
14:05 USA/tendens: Tesla viger fra overhalingsbanen efter årtiets kurshop
13:02 Europa/aktier: Indeks i ligevægt trods kortslutning hos Electrolux
13:01 Regnskabssæsonens travleste uge venter for de amerikanske selskaber
12:21 Obligationer/middag: Renten løftes af stærke tillidstal fra Tyskland
11:52 Nilfisk-topchef efter nedjustering: "Vil afbøde effekt af reduceret efterspørgsel"
11:45 Aktier/middag: Nedjusteringer fra Nilfisk og Better Collective tager fokus i fladt C25
11:28 Electrolux falder mest i et år efter skuffende udvikling i Nordamerika
11:13 Electrolux falder mest i et år efter skuffende udvikling i Nordamerika
10:23 Better Collective i massivt fald efter nedjustering