Aktier/middag: Nordiske sundhedstegn sender finansaktierne op

Udgivet den 16-07-2012  |  kl. 12:17  |  

Det danske aktiemarked udvikler sig positivt mandag sammenlignet med de øvrige europæiske markeder. Det toneangivende danske aktieindeks, C20, stiger med 0,7 til indeks 464,47, mens der er små fald over hele linjen i de øvrige toneangivende indeks i Europa. En udvikling, som dog sagtens kan nå at vende endnu.

- Det er et udpræget sommerferiemarked, hvor handelsaktiviteten er lav. Udsvingene er blandede, og de danske aktier kan sagtens ende med at slutte lavere for dagen. Der er umiddelbart mere appetit på aktier, men usikkerheden og nervøsiteten er stadig stor, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Finansaktierne er i fokus efter et pænt regnskab fra svenske SEB mandag morgen, som fulgte efter et ligeledes flot et af slagsen fra norske DNB torsdag. I fredagens handel var der ligeledes fremgang at spore blandt de store finansaktier, efter at JPMorgan Chase havde aflagt regnskab for andet kvartal. De store amerikanske bankaktier lukkede med stigninger på mellem 3 og 6 pct., hvilket har bidraget til den positive stemning omkring de danske ditto i mandagens handel.

SEB præsenterede et positivt driftsresultat på 4,0 mia. skr. mod en gennemsnitsforventning blandt analytikerne, som lå på 3,3 mia. skr. Samtidig var nedskrivningerne lavere end ventet med 269 mio. skr. mod en gennemsnitsforventning på 292 mio. skr.

- DNB kom med et flot regnskab torsdag, og SEB gjorde kunsten efter mandag. I USA leverede JPMorgan et regnskab, der var bedre end frygtet fredag, men de nordiske banker har rent faktisk leveret tal, der var bedre end ventet. Det er sundhedstegn, siger Jesper Bamberger.

Danske Bank stiger med 2,3 pct., mens Nordea, der afleverer sit regnskab for andet kvartal på onsdag, ligger 1,7 pct. højere ved middagstid.

Novo Nordisk steg pænt i New York fredag efter dansk lukketid. GlaxoSmithKlines øgede bud på aktierne i Human Genome Sciences til 14 dollar per aktie fra tidligere 13 dollar per aktie trækker dog lidt ned, da de to selskaber samarbejder om udviklingen af blandt andet GLP-1-analogen Albiglutid, der kan komme til at konkurrere med Novo Nordisks Victoza. Novo Nordisk-aktien stiger marginalt til 887 kr.

Fra den selskabsspecifikke front har schweiziske Kuehne+Nagel, der konkurrerer med DSV fremlagt regnskab for første halvår af 2012 mandag morgen. Omsætningen viser fremgang, mens bundlinjen er en mindre tilbagegang i forhold til samme periode et år tidligere. Kuehne+Nagel bemærker, at det igangværende omkostningsprogram har en "positiv effekt," og at selskabet er "tilbage på sporet" til at nå egne forventninger.

- Kuehne+Nagel er kommet med et ganske pænt regnskab, og derfor stiger DSV-aktien lidt. Der er dog frygt for, at DSV fortsat har en række udfordringer, når man kigger fremad, bemærker Jesper Bamberger.

DSV-aktien stiger med 1,5 pct. til 119 kr.

JPMorgans analytikere har sænket kursmålet for TDC-aktien. Målet for teleaktiens potentiale lyder nu på 48 kr. mod tidligere 52 kr. Aktien ligger ved middagstid i 41,45 kr., hvilket svarer til en stigning på 1 pct.

Helt i toppen af C20-indekset ligger Novozymes-aktien med en stigning på 3 pct. til 154,80 kr. uden de store selskabsspecifikke nyheder. GlaxoSmithKline meddelte dog i sidste uge, at selskabet vil indsende registreringsansøgning for GLP-1-analogen Albuglutide, som er udviklet på basis af Novozymes albumin-fusionsteknologi, albufuse, og det danske selskab står til royalties fra et eventuelt salg af lægemidlet. Albiglutide vil samtidig være en konkurrent til Novo Nordisks Victoza.

Blandt sidepapirerne er vagt- og sikkerhedsselskabet G4S er i kraftig modvind, efter at selskabet har haft svært ved at leve op til de forpligtelser, som er lovet i forbindelse med OL i London. G4S ser selv et tab på kontrakten på mellem 330,6 og 472,3 mio. kr., og i flere engelske medier har der været rygter om, at administrerende direktør Nick Buckles kan risikere en fyring på grund af vanskelighederne. En lang række finanshuse har da også sænket anbefalingen af G4S-aktien som følge af OL-vanskelighederne.

- Det er stort indhug i indtjeningen, som G4S må tage på grund af det her. Samtidig har tilliden til, at selskabet kan levere til arrangementer som det her, fået et rids i lakken, siger Jesper Bamberger.

Aktien ligger ved middagstid 8,5 pct. lavere i 24,15 kr.

Neurosearch er den helt store vinder blandt sidepapirerne. Værdien er mere end fordoblet mandag med en stigning på 52 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder

17:56 Europa/aktier: Ejendomsaktier tyngede mens Bavarian toppede i næsten uændret Stoxx 600
17:21 H+H får skåret kursmålet med en femmer af ABG forud for regnskab
17:18 Markedsoversigt: Zealand og Vestas faldt mest i rødt C25 mens renter steg
17:04 Mandagens aktier: Zealand og Vestas faldt mest i rødt C25 mens Bavarian fik revanche
17:02 Mandagens obligationer: Renter tikkede op på dag med fokus på taler
16:54 Trumps rådgivere åbner for tidligere centralbankdirektør som finansminister
16:27 Nvidias regnskab kan blive ugens begivenhed: Strateg stiller særligt skarpt på tre ting
15:44 USA/åbning: Tesla får flyvende start på ugen i ellers afdæmpet marked
14:42 Græsk ECB-medlem: Rentesænkning i december er nærmest stensikker
14:22 USA/tendens: Rolig start i vente på uge med fokus på Nvidia
14:08 Novo Nordisk lancerer Wegovy i Kina
14:07 Tørlastindekset Baltic Dry falder med 1,6 pct. til 1756 point
13:35 Tesla fortsætter optur: Trump afsøger mulig lempelse af regler for selvkørende biler
13:16 Sønderslået AI-aktie stiger frem mod deadline for indsendelse af årsregnskab
12:48 Europa/aktier: Dansk selskab topper i lettere negativt Stoxx 600
12:46 Nordea fuldender opkøb af Danske Banks norske privatkunde- og private banking-forretning
12:36 Nvidia går rød dag i møde efter rygter om overophedning i ny chip
12:30 Spirit Airlines indgiver konkursbegæring
12:15 Obligationer/middag: Danske renter følger med udlandet op
11:39 Donald Trump udpeger "big tech"-kritiker til FCC-formandsposten