Danske/fmd: Vi har ikke gjort det særlig godt
Danske Bank er inde i en betydelig forandringsproces og bestyrelsesformand Ole Andersen ser tilbage på et travlt 2012, der både har budt på skifte på den øverste direktørpost, en ny strategi, en imagekampagne, der gav bagslag og et udskældt kundeprogram.
Ifølge bestyrelsesformanden er forandringerne en reaktion på fem år, der mildt sagt ikke har været tilfredsstillende.
- Drivkraften har været, at Danske Bank ikke har klaret sig særlig godt. Vi har ikke betalt udbytte i fem år, vi er blevet nedgraderet af to kreditvurderingsbureauer og vi har ikke haft god lønsomhed, siger Ole Andersen til Ritzau Finans efter Danske Banks generalforsamling mandag.
Ole Andersen påpeger, at udviklingen er ledsaget af et generationsskifte i både direktion og bestyrelse. For et år siden efterfulgte Eivind Kolding den mangeårige topchef Peter Straarup, der gik på pension, Ole Andersen overtog bestyrelsesformandsposten og hele banken har siden gennemgået en omfattende organisationsændring.
Mandag blev yderligere tre nye medlemmer valgt til bestyrelsen, og dermed er der gennemført et komplet generationsskifte, fremhæver Ole Andersen.
- Men der er tale om en "fine tuning". Vi havde en god bestyrelse, men har rekrutteret de nye medlemmer ud fra hvilke kompetencer, vi ikke havde, forklarer Ole Andersen.
De nye medlemmer er britiske Carol Sergeant, der har en fortid hos Bank of England og Lloyds TSB, danske Jim Hagemann Snabe, der som direktør i it-koncernen SAP medbringer betydelig viden om it-systemer og svenske Lars Förberg, der er partner i kapitalfonden Cevian, der er storaktionær i Danske Bank.
/ritzau/FINANS
Sine Schack Vestergaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1183
- næste ›