KORR: Bundesbank og ECB mødes i retten - avis

Udgivet den 10-06-2013  |  kl. 08:10  |  

(Korr: Rubrik rettet)

Tirsdag mødes chefen for den tyske Bundesbank, Jens Weidmann, med Jörg Asmussen fra Den Europæiske Centralbanks bestyrelse ved den tyske forfatningsdomstol i Karlsruhe, hvor de to sværvægtere skal diskutere, hvorvidt ECBs program til opkøb af statsobligationer var i strid med den tyske forfatning.

Det skriver Financial Times.

De to, der gamle venner, er kravlet op af den bureaukratiske rangstige, og er muligvis de to mest magtfulde tyske embedsmænd i dag. Men hvor Jens Weidmann fra starten har kritiseret ECBs program til opkøb af statsobligationer (OMT) for at være ensbetydende med regeringsstøtte ved hjælp af seddelpressen og kunne medføre hyperinflation, så bliver det Jörg Asmussens opgave at overbevise den tyske forfatningsdomstol og det tyske folk om, at programmet falder inden for ECBs mandat.

Den tyske domstol har ingen juridisk autoritet over ECB, men centralbanken tager alligevel høringen særdeles alvorligt på grund af de mulige konsekvenser for den offentlige opfattelse af banken i Tyskland, der gennem Bundesbank er den største aktionær i ECB. Høringen bliver gennemført som en del af en retssag omkring EUs permanente redningsfond, ESM, med hele 35.000 sagsøgere Forfatningsdomstolen valgte i september ikke at blokere den europæiske permanente redningsfond, men hører fortsat bevismateriale i sagen ifølge Financial Times.

Retten vil dog være begrænset til at afgøre, om den tyske regering skulle have hevet ECB i retten, og derfor vil den tyske finansminister Wolfgang Schäuble også være til stede ved retsmødet som gæstestjerne, når høringen starter tirsdag.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder