Genmab/Jyske: Janssen-aftale giver flere fugle på taget
Genmabs udvidelse af sin aftale med Janssen Biotech omkring teknologien DuoBody betyder ikke meget for selskabet på den korte bane. Ser man længere ud i fremtiden giver den dog nogle fine lottokuponer for interesserede investorer, vurderer Jyske Banks Frank Hørning Andersen.
Det danske biotekselskab meddeler onsdag, at det udvider samarbejder med Janssen, så selskabet får ret til at arbejde på ydeligere 10 programmer med DuoBody. Hvert af de 10 programmer kan udløse mellem 956 og 1200 mio. kr. i milepæle. Genmab og Janssen havde allerede en eksisterende aftale omkring 10 programmer.
- Af de første 10 har Janssen benyttet seks. Nu har de købt retten til yderligere 10 for et pænt beløb. Genmab modtager lidt penge, når de starter projekter, men den store gevinst kommer først i det øjeblik, hvor de bliver kommercialiseret. De kan give omkring 1 mia. stykker, så det har en stor værdi, siger Frank Hørning Andersen til Ritzau Finans og fortsætter:
- Når det er sagt, så ved man også, at når man går ind i forskning og udvikling af denne type produkter, tager det tid. Fra man starter i klinikken til man har et færdigt produkt, skal man være optimistisk, hvis man tror, det tager under ti år. Der er en stor usikkerhed og lang udviklingstid forbundet med dette her.
Derfor vil aftalen heller ikke rykke meget ved Jyske Banks værdisætning af aktierne i Genmab og har ikke den store effekt for selskabet på den korte bane. På den længere bane kan det værdien selvfølgeligt blive stor, hvis bare enkelte af projekterne går igennem.
For Jyske Bank og Frank Hørning Andersen bliver der dog ikke tillagt projekterne større værdi før et godt stykke henne i processen.
- Med denne type aftaler indrykker vi et fast beløb hvert år og i det fald, at Janssen går ud med et konkret produkt, hvor der er "proof of concept", så vil vi kunne lægge værdi på projektet. Først der ved man, hvad produktet er rettet imod, hvilken konkurrence er der, hvor stor sandsynligheden for, at produktet når markedet og så videre, siger Frank Hørning Andersen.
Og mens 20 gange 1 mia. kr. lyder opmuntrende, er der fortsat en solid risiko for, at ingen af projekterne bliver til noget.
- I værste fald er der ingen af disse projekter, der bliver til noget. Modsat ligger der en gulerod, hvis det sker, siger analytikeren.
Jyske Bank har anbefalingen "Sælg" på aktierne i Genmab.
- Dette her vil ikke være noget, der får os til at rykke nævneværdigt for vores case på Genmab, siger Frank Hørning Andersen.
/ritzau/FINANS
Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1188
- næste ›