Markedsoversigt: OW Bunker fik brandgod børsdebut
Der var ingen over eller ved siden af OW Bunker på børsen i København fredag, hvor det nordjyske selskab kunne fejre sin børsnotering med en imponerende fremgang. På obligationsmarkedet blev det til rentefald efter et sandt nøgletalseldorado i løbet af dagen.
Der blev i fredagens løb handlet OW Bunker-aktier for 1,15 mia. kr., mere end halvanden gang så meget som det næstmest omsatte papir. Da dagens otte handelstimer var overstået, kunne OW Bunker-aktionærer glæde sig over en kursstigning fra 145 kr. til 175 kr., svarende til et løft på hele 20,7 pct.
Med kursstigningen er skibsbrændstofshandleren værdisat til omtrent 6,4 mia. kr., når man tæller alle aktier med.
Generelt var der også godt humør blandt de andre aktier på børsen i København. Det gav udslag i en stigning på 1,4 pct. til C20 Cap-indekset, der dermed sluttede ugen i 748,15.
GN Store Nord tog toppositionen blandt C20-aktierne. I disse dage er høreapparatbranchen samlet ved den årlige AudiologyNOW-messe i USA, og torsdag gav Ballerup-selskabet en præsentation. Det har siden fået flere banker og finanshuse på banen med en gentagelse af deres positive syn på GN-aktien, som blev handlet 3,9 pct. højere til 134,50 kr.
Konkurrenten William Demant, som havde sin præsentation på branchekonferencen fredag, kom til gengæld ud af dagen med et kursfald på 0,9 pct. til 464,10 kr.
Efter GN var A.P. Møller - Mærsk i stærk børsform. Selskabets containerrederi fik opmuntrende nyheder, da fragtraten på ruten mellem Asien og Europa sprang i vejret med 44 pct. denne uge. Det sker, efter at en række rederier, heriblandt Maersk Line, har varslet prishop over for kunderne per 1. april.
Mærsk B-aktien endte dagen 3,2 pct. højere i 64.000 kr.
Obligationsmarkedet i Europa lukkede fredagen med rentestigninger, efter at de første mange timer af handelsdagen ellers var gået med relativt små udsving.
Ved udgangen af dagen var den 10-årige danske rente steget 3 basispoint til 1,59 pct. Dermed blev der tale om et rentefald på 5 basispoint set over hele ugen.
Udviklingen var dagen igennem påvirket af en række nøgletal fra både Nord- og Sydeuropa samt USA. Blandt andet viste tillidstallene for eurozonen sig bedre end ventet. Til gengæld var der i både Tyskland og Spanien lavere inflation end forudset.
Fra USA fik markederne et par interessante nøgletal at hæfte sig ved: Opgørelserne over det personlige indkomstniveau og forbruget i februar samt PCE-inflationstal for samme måned.
Tallene bød dog ikke på overraskelser, da både indkomsten og forbruget for den gennemsnitlige amerikaner steg 0,3 pct. i forhold til samme måned i 2013. Og en fremgangstakt på 1,1 pct. i PCE Core-opgørelsen var også præcis som forudset af Bloombergs adspurgte økonomer.
Til gengæld var der en lidt skuffende udvikling i University of Michigans forbrugertillidsindeks for marts.
/ritzau/FINANS
Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›