Meco Holding nedjusterer forventninger efter offentliggørelse af Tamro-regnskab

Udgivet den 01-10-1998  |  kl. 10:25  |  

København--1. oktober--NetPosten--Meco Holding A/S, der indgår i Monberg & Thorsen Holding koncernen, nedjusterer forventningerne til resultatet for 1998 efter at det finske selskab Tamro Oyj har offentliggjort sin tertialrapport.

Meco Holding ejer 28,1 pct. af den samlede aktiekapital i Tamro, mens Monberg & Thorsen Holding ejer 64,8 pct. af den samlede aktiekapital i Meco Holding. Tertialrapporten fra Tamro vedrører derfor begge danske selskaber.

Tamro opnåede et resultat før skat på 211 mio. FIM i perioden 1. januar 1998 til 31. august 1998. I samme periode året før var resultatet på 143 mio. FIM. Siden opgørelsen for årets første otte måneder har særlige forhold dog påvirket dette resultat i negativ retning.

Således vil årsresultatet for 1998 for Tamro være påvirket af en skærpet konkurrencesituation og faldende marginaler samt en række engangsposter herunder omkostninger til en fuldstændig modernisering af IT-systemet, devalueringen af den russiske rubel og omkostninger i forbindelse med reorganisering af Mölnlycke Health Care ABs virksomhed. Salget af datterselskabet Kolmi har haft en positiv effekt på resultatet. Sammenlagt forventes disse forhold at påvirke Tamros resultat negativt.

Meco Holding meddeler på denne baggrund til Københavns Fondsbørs, at da selskabets andel af resultatet i Tamro udgør 28,1 pct., forventes der en betydelig nedgang i det ordinære resultat for 1998 i forhold til året før. I 1997 var det ordinære resultat i Meco Holding (tidligere Nomeco A/S) 110,6 mio. kr. før skat.

Dette er en nedjustering i forhold til de forventninger Meco Holdings ledelse gav udtryk for i forbindelse med halvårsrapporten for 1998. I Halvårsrapporten forventedes et resultat for 1998 noget mindre end resultatet for 1997.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder