Asien: Plus i Tokyo men minus i Shanghai op til kinesisk finanspolitisk briefing

Udgivet den 11-10-2024  |  kl. 06:42  |  

De asiatiske aktiemarkeder er en blandet landhandel fredag, hvor torsdagens divergerende amerikanske økonomiske data evalueres, mens opsvinget i de kinesiske aktier er løbet tør for energi.

Investorernes øjne er laser-fokuserede mod detaljerne i den længe ventede kinesiske finanspolitiske stimulans, der ventes at bliver fremlagt i løbet af weekenden, hvor den kinesiske finansminister lørdag skal briefe om finanspolitikken.

- Ethvert specifikt tal på det ekstra budget og obligationskvoten vil kræve godkendelse fra den nationale folkekongres eller dens stående udvalg, som højst usandsynligt vil mødes før briefingen. Så markedet er ivrigt efter at finde ud af, hvad finansministeriet ellers kan levere, siger cheføkonom Ting Lu fra Nomura i Hongkong ifølge Reuters.

De kinesiske akter på fastlandet fortsætter de voldsomme udsving med et minus i Shanghai Composite på 1,6 pct., mens CSI 300 dropper 1,9 pct.

Børsen i Hongkong er lukket for Chung Yeung Festival.

De japanske aktier trækkes op af en svækket yen, da investorerne nedjusterer forventningerne til amerikanske rentenedsættelser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, stiger 0,7 pct., mens Topix-indekset begrænses til et plus på 0,1 pct.

Kospi-indekset i Seoul stiger 0,3 pct., og Taiex-indekset i Taipei øger 1,2 pct., mens Singapores Strait Times-indeks er så godt som uændret.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et tab på 0,1 pct.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan øger 0,3 pct., og de amerikanske indeksfutures indikerer stigninger på 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,7
Topix +0,1
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite -1,6
China CSI 300 -1,9
Taiwan Taiex +1,2
Sydkoreas Kospi +0,3
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI +0,0
Sydney ASX 200 -0,1

Indeksværdi klokken ca. 6.00.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯