Ericsson overrasker med regnskab - Nordamerika i vild vækst

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 07:50  |  

Den svenske leverandør af teleudstyr, Ericsson, er tilbage i topform med sit regnskab for tredje kvartal, hvor et bragende underskud er blevet vendt til et positivt resultat. Derudover kunne teleleverandøren blandt andet notere sig en voksende bruttomargin og et nordamerikansk marked i vild vækst.

- Vores resultater for tredje kvartal viser vores fremskridt med stærk bruttomarginudvidelse og frit cash flow, der drager fordel af vores kommercielle disciplin og operationelle effektivitetstiltag, skriver Börje Ekholm, administrerende direktør i Ericsson, i forbindelse med regnskabet.

Den justerede bruttomargin kravlede i tredje kvartal op på 46,0 pct. fra 39,2 pct. for samme periode sidste år, hvilket hovedsageligt skal tilskrives et stærkt markedsmix, kommerciel disciplin og optimeringer i omkostningerne, oplyser Ericsson.

Dermed overgik Ericsson sine egne forventninger, da man havde ventet en justeret bruttomargin på 45,6 pct. for kvartalet.

Et mindre positivt aspekt i regnskabet er, at salget faldt med 1 pct. i kvartalet. Dog noterer Ericsson sig, at salget i Nordamerika vækstede med hele 54 pct., som dermed opvejer nedgangen i de fleste andre markeder.

- Vi ser tegn på, at det overordnede marked er ved at stabilisere sig med, at Nordamerika vender tilbage til vækst. Mens markedsudviklingen i sidste ende er i hænderne på vores kunder, arbejder vi på at levere operationel ekspertise uanset markedsforhold, skriver topchefen videre.

Ericssons gode takter i årets tredje kvartal gav et nettoresultat på 3,9 mia. svenske kr. En markant forbedring fra sidste år, hvor selskabet i tredje kvartal noterede sig et underskud på 30,5 mia. svenske kr.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯