Europa/aktier: Comeback til luksusaktier efter ny optimisme fra boost til kinesisk økonomi

Udgivet den 18-10-2024  |  kl. 13:19  |  

Fredag genvinder de største europæiske luksusaktier fortsat terræn efter store fald tidligere på ugen sat i gang af et skuffende regnskab fra giganten LVMH.

Det sker, efter at investorer er begyndt at få tillid til, at nye stimulipakker vil sætte skub i den kinesiske økonomi, som er et stort marked for de europæiske luksusbrands.

Samtidig falder svenske Getinge, der producerer medicinsk udstyr, til bunds i den europæiske aktiehandel, efter at selskabet dumpede med sit kvartalsregnskab.

Den hollandske chipgigant ASML vinder noget af det tabte tilbage fredag med en stigning på 3,3 pct. efter en rædselsuge med et værre end ventet regnskab, der sendte aktien ned tirsdag. Fredagens stigning er da også en ringe trøst for ugens samlede fald på 15 pct.

Samlet ligger det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 med et plus på 0,2 pct. på ugens sidste handelsdag.

FORNYET OPTIMISME OMKRING ØKONOMISK HJÆLP TIL KINA SENDER LUKSUSAKTIER OP

De europæiske luksusaktier fortsætter med at genvinde terræn i fredagens handel efter overraskende gode produktions- og detailsalgstal fra Kina tidligere på dagen.

Derudover har den kinesiske centralbank annonceret nye pengepolitiske værktøjer, som skal booste det kinesiske aktiemarked med omkring 800 mia. yuan, svarende til omkring 750 mia. kr., skriver Investing.com fredag.

Det sker, efter at luksusaktierne blev sendt ned over en bred kam tidligere på ugen efter et sløjt regnskab fra giganten LVMH, som viste et skuffende salg i Kina.

De europæiske luksusaktier stiger med op til 5,3 pct. fredag, hvor franske Kering topper undersektoren forbrugerprodukter og tjenester i Stoxx 600. Sektoren går samlet frem med 1,5 pct. på ugens sidste handelsdag.

SVENSKE GETINGE FALDER EFTER DUMPET REGNSKAB

Der er kontant afregning til svenske Getinge, der tjener sine penge på medicinsk udstyr, på børsen i Stockholm fredag.

Regnskabet for tredje kvartal er dårligere end ventet - og især driftsoverskuddet skuffer, da det i månederne juli til september var på 184 mio. svenske kr. mod ventet 495,2 mio. svenske kr. ifølge estimater fra Bloomberg News.

Aktien falder 6,9 pct. til 195,30 svenske kr. fredag.

VOLVO STIGER TRODS NEDGANG I SALG AF LASTBILER

Den svenske lastbilkæmpe Volvo stiger i fredagens handel, selv om selskabet har sendt flere lastbiler ud over rampen i det seneste kvartal.

Volvo leverede 46.266 lastbiler i tredje kvartal, og det er en pæn nedgang fra 55.724 i tredje kvartal sidste år. Samtidig er ordrene endt på 43.234 mod ventet 47.202.

Hos Volvo ventes det dog, at salget er ved at normaliseres, da der er tale om en "midlertidig" situation, skriver lastbilkoncernen i regnskabet. Samtidig var omsætningen på salg af busser bedre end ventet.

Volvo-aktien blev sendt ned fra morgenstunden, men ligger over middag med et plus på 1,6 pct. i 269,10 svenske kr.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Europa❯  Shares❯ 

Seneste nyheder