Nilfisk nedjusterer kraftigt efter sløjt tredje kvartal med negativ vækst

Udgivet den 25-10-2024  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Nilfisk havde i tredje kvartal negativ vækst på toplinjen, og det førte torsdag aften til en betydelig nedjustering af vækstforventningerne til hele året. Også prognosen for marginen skrues ned.

Nilfisk venter nu en samlet organisk vækst i 2024 på 1-3 pct. mod tidligere ventet 3-6 pct. Prognosen for EBITDA-marginen før særlige poster skæres i toppen, så der nu ventes 13-14 pct. mod tidligere 13-15 pct.

Samtidig venter Nilfisk nu også yderligere særlige poster, som samlet ses ramme et midt-encifret millionbeløb i euro - altså 40-60 mio. euro - mod tidligere ventet et lavt til midt-encifret millionbeløb i euro.

Årsagen til nedjusteringen er særligt klart faldende efterspørgsel i Americas-regionen, oplyser Nilfisk i en kortfattet meddelelse torsdag aften.

I tredje kvartal blev den organiske vækst hos Nilfisk minus 0,8 pct. ifølge foreløbige tal for perioden. EBITDA-marginen før særlige poster blev 12,6 pct.

- Resultaterne i tredje kvartal 2024 var primært drevet af den negative organiske vækst i den professionelle forretning så vel som en lille nedgang i serviceforretningen sammenlignet med tredje kvartal 2023, skriver Nilfisk, som ikke kunne kompensere for den udvikling med positive bidrag fra forbrugerforretningen og Specialty-divisionen.

- På regionsbasis fortsatte EMEA (Europa og Mellemøsten og Afrika, red.) med at levere stærk organisk vækst, hvilket blev mere end opvejet af negativ organisk vækst i Americas og fortsat markedsmodvind i APAC (Asien og Stillehavsområdet, red.), fortsætter selskabet.

Nilfisks endelige regnskab for tredje kvartal præsenteres den 15. november.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Profit warning❯  Shares❯