SAS 9 mdr.: Før skat 575 mio. skr. (2.465 mio. skr.)

Udgivet den 11-11-1999  |  kl. 15:14  |  

København--11. november--NetPosten--Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har været ude for en reel nedtur i 1999, og det har sendt overskuddet før skat ned til 575 mio. skr. mod 2.465 mio. skr. i samme periode sidste år. Det dårlige resultat betyder samtidig, at SAS nedjusterer forventningerne til hele 1999 til et marginalt positivt resultat.

De dårlige tider for SAS er slået hårdt igennem efter sommerferien. For tredje kvartal alene havde SAS en nedgang i overskuddet før skat til 102 mio. skr. fra 1.015 mio. skr. i samme periode året før. Når det er gået så galt for SAS skyldes det især, at antallet af rejsende på den højt-betalte Business Class er faldet med 5 pct., mens antallet af rejsende på Økonomi-klasse steg med 4 pct. I alt steg passagertrafikken med 1,4 pct.

SAS fremhæver samtidig, at flyindustrien i Europa er blevet ramt af øget konkurrence, hvor kapaciteten er blevet øget mere end antallet af rejsende. Den uheldige udvikling - trods en stærkere økonomisk vækst - har ramt alle flyselskaber, fremhæves det. Der er derfor brug for rationaliseringer og strukturændringer.

At der er krise selve flydriften hos SAS understreges af, at selskabet har et overskud på sin hotel-drift, der svarer til ca. 75 pct. af det samlede overskud. SAS International Hotels har således i årets første tre kvartaler haft et overskud på 420 mio. skr. mod 185 mio. skr. i samme periode sidste år.

For hele 1999 må SAS samtidig nedjustere sine forventninger. Der ventes nu kun et beskedent positivt resultat.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder