Jyske Bank: Dårligt nyt fra USA kan være vendepunkt

Udgivet den 29-11-2001  |  kl. 10:44  |  

Dårligt nyt fra USA onsdag aften kan vise at være et vendepunkt, vurderer Jyske Bank i en kommentar. De seneste måneder har der været stigende ubalancer, idet de finansielle markeder tilsyneladende har "købt" historien om en hurtig amerikansk genrejsning.

- Vi er ikke blandt de, som ser en snarlig optur i amerikansk økonomi, men selv hvis dette skulle ske, vil der stadig være nogle store "bump på vejen", fremhæver Jyske Bank.

Den slunkne Beige Book fra FED samt nyheden om, at Enron er på randen af kollaps, har sandelig virket som en hård opvågnen for markederne. Især Enron-sagen kan vise sig at have stor og langsigtet påvirkning, vurderer banken.

Der har været tiltagende snak om, at den næste "store ting" ville blive virksomhedsobligationer, og følgelig har vi set en stærk strøm af kapital ind i sådanne. Da amerikanske selskaber i stor stil har været udstedere af virksomhedsobligationer, har denne kapitalstrøm i høj grad været til fordel for den amerikanske dollar, hvilket man så, da Fords udstedelse på USD 9,7 mia USD blev revet af hylderne.

- Skulle modviljen mod risiko atter tage til pga. Enron, kan disse strømme stoppe, eller endda vende, idet investorer pludselig må indse, at der er kreditrisiko forbundet med køb af selv store amerikanske virksomheder, skriver Jyske Bank.

Banken anser stadig USD for at være i en ny optrend, men en bevægelse over 90,45 vil for alvor bringe denne holdning i fare.

Udgivet af: NPinvestordk