Össur/fmd.: Produkterne skaber grundlaget ligesom i WDH

Udgivet den 06-12-2013  |  kl. 12:26  |  

Der skal være kvalitet på produkthylderne, uanset om det drejer sig høreapparater eller støtteskinner og proteser. Det tiltrækker nemlig køberne, idet brugerne af de enkelte produkter i sidste ende vil få større gavn af de kvalitetsbevidste produkter.

Det siger Niels Jacobsen, der er bestyrelsesformand i støtteskinne- og proteseproducenten Össur, i et interview med Ritzau Finans.

Udover at sidde som formand for bestyrelsen i det islandske selskab er Niels Jacobsen også administrerende direktør i William Demant Holding. Den danske producent af høreapparater arbejder ganske vist inden for en anden produktgruppe end Össur, men islændingenes bestyrelsesformand ser stadig klare ligheder mellem de to selskaber.

- Det er her, ligesom i William Demant, at det er gennem de rigtige produkter på hylderne, at man skaber grundlaget for, at de professionelle behandlere vil købe produkterne og anvende ens produkter, fordi de giver et bedre resultat for slutbrugeren, siger Niels Jacobsen og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at det er vanvittig vigtigt for Össur på både protese og bracing- og supportområdet at sikre, at man har nye, innovative produkter og dermed kan gøre sig attraktiv for behandlingssystemet.

Össur kom ud af årets tredje kvartal med et nettoresultat på 13 mio. dollar, hvilket svarer til en stigning på 28 pct. i forhold til samme periode sidste år, da det lød på 10 mio. dollar. Mulighederne for yderligere vækst er bestemt tilstede, siger Niels Jacobsen, der peger på det aldrende segment som et underliggende vækstelement.

- I den vestlige verden sker der det, at i det omfang, man sælger produkter til ældre, som gerne vil have et mere aktivt liv i en længere periode, så får man selvfølgelig glæde af den vækst, der er i ældrebefolkningen i den del af verden, siger Niels Jacobsen.

Össurs bestyrelsesformand mener, at der også vil være vækst at vente i andre markeder på et senere tidspunkt, hvor gruppen af personer over 65 år vokser med omkring 2,5 pct. årligt i OECD-landene.

- Det er et underliggende vækstelement, og det er meget vigtigt for høreapparatdelen og også vigtigt for et selskab som Össur, som måske har en lidt bredere brugergruppe, end vi har i høreapparatforretningen, lyder det fra Niels Jacobsen.

I årets andet kvartal gennemførte Össur en række omkostningsreducerende initiativer, der skal være med til at holde driftsomkostningerne på et gunstigt niveau fremadrettet.

- Det er en enormt veldrevet virksomhed, som har været meget fokuseret på at øge effektiviteten og skabe vækst gennem innovation, og man har været gennem et større omkostningsreducerende program fra april i år, og det er helt tydeligt, at det slår igennem nu. Man har reduceret sin samlede kostbasis og de løbende omkostninger er blevet sænket efter planen, og det begynder at slå igennem på resultaterne, siger Niels Jacobsen og fortsætter:

- Det, at man har fået reduceret omkostningsbasen, det at man skaber organisk vækst gennem innovation, og det at man har gennemført nogle spændende opkøb i Norge og Sverige, vil gøre, at man får en større og mere lønsom forretning.

Den islandske producent af støtteskinner og proteser landede for årets tredje kvartal et EBITDA-resultat på 22,3 mio. dollar mod 18,2 mio. dollar i samme periode sidste år - svarende til en stigning på 22 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder

17:56 Europa/lukning: Bilaktier i lille comeback mens danske aktier tog top og bund
17:46 Markedet skærer ned på stor amerikansk rentenedsættelse i november
17:26 Fredagens obligationer: Renter sendt op efter stærk amerikansk jobrapport
17:12 Mærsk-investorerne så milliarderne fordufte - 8 mia. kr. skåret af markedsværdi
17:07 DSV's markedsværdi steg med 20 mia. kr. på dag efter aktieudvidelse
17:02 Fredagens aktier: DSV i lykkerus på aktiesalg mens Mærsk fik klø efter afblæst strejke
16:51 Fed-chef roser jobrapport - men der er kun tale om tal for en måned
16:33 Antallet af Novos fedmemedicin Wegovy på recept i USA falder
16:03 Investorerne stod i kø for at købe nye aktier i DSV
15:41 USA/åbning: Bomstærk jobrapport skaber fest hos amerikanske investorer i grøn åbning
15:22 Danske boligejere kan se frem mod højere renter efter stabil amerikansk jobrapport
14:56 Et solidt amerikansk jobmarked får håb om stor rentesænkning til at falme
14:48 Amerikansk beskæftigelsesrapport lander markant bedre end ventet i september
14:43 USA: Aktier og renter brager op efter brølstærk jobrapport
14:14 USA/tendens: Stigende oliepriser og forventninger til jobtal giver grønne futures i USA
13:49 Torms storaktionær Okatree har solgt stor aktiepost
12:58 Europa/aktier: Bilaktier gør lille comeback efter EU gør det muligt at indføre told
12:44 Novo: Underleverandørs fabrik har brudt FDA-regler - Reuters
12:36 Europæiske bilaktier i lille comeback efter mulig højere told på kinesiske elbiler
11:40 Obligationer/middag: Renten stiger i spændt marked inden amerikansk jobrapport