Økonomer: Europæisk økonomi tynges af Tyskland
Økonomien i eurozonen klarede sig i andet kvartal en smule bedre end ventet trods en tysk klods om benet.
BNP-væksten lød i andet kvartal på 0,3 pct. sammenlignet med kvartalet inden. Her havde økonomerne på forhånd spået en vækst på 0,2 pct.
Det er overordnet set en pæn vækst taget omstændighederne i betragtning, lyder vurderingen fra Danske Banks chefanalytiker, Bjørn Tangaa Sillemann.
- Langt henad vejen så er det en succeshistorie, at det er lykkedes at styre økonomien uden om en brat opbremsning. Økonomien, og især arbejdsmarkedet, har vist sig særdeles robust over for høje renter. En del af forklaringen er nok, at europæisk økonomi er blevet mindre rentefølsom med årene, i takt med at industrien fylder mindre, og tjenesteerhverv fylder mere, skriver han i en kommentar.
Stenen i den europæiske støvle er dog den tyske økonomi, der fortsat halter efter.
- Udviklingen er stadig overordentlig sløv hos vores tyske naboer, hvor økonomien skuffer og går en tand tilbage i andet kvartal. Det betyder, at Tyskland har stået fuldstændigt stille det sidste år, og grundlæggende fortsætter med at være en klods om benet på opsvinget i eurozonen, lyder det fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit Markets.
Den bløde vækst i andet kvartal bør dog også give Den Europæiske Centralbank, ECB, rigeligt med spilleplads til at sænke renten, vurderer Nykredit-strategen.
- Væksten er stadig rigelig svag til, at inflationen bør fortsætte sin bevægelse ned imod målsætningen på 2 pct., skriver Frederik Engholm.
Også hos Danske Bank ser Bjørn Tangaa Sillemann mulighed for rentenedsættelser.
- Vi har set tendens til svagere økonomisk aktivitet i juni og juli, og det er vand på møllen for de medlemmer af styrelsesrådet i ECB, som gerne vil sætte renten ned snart. Tjenesteinflation og lønvækst skal falde, for at renterne kan tage et større dyk, lyder det.
Næste punkt på dagsordenen bliver eurozonens inflationstal for juli, der offentliggøres onsdag.
.\\˙ MarketWire
Tags: macro❯ Eurozonen❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1190
- næste ›