Økonomer om tyske inflationstal: Det er gode nyheder

Udgivet den 02-04-2024  |  kl. 14:38  |  

Inflationen i eurozonen er på vej ned og holder døren åben for en kommende rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB. Det er fortsat konklusionen, efter at tirsdagens statistik for de tyske forbrugerpriser har vist en stigningstakt på 2,2 pct. i marts mod 2,5 pct. i februar.

- Tysk inflation falder til det laveste i næsten tre år. Det er gode nyheder, konstaterer Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Statistikken følges onsdag af nyt om de europæiske forbrugerpriser.

Og også her er der formentlig lovende tal og en positiv overraskelse i vente, mener Bjørn Tangaa Sillemann, chefanalytiker i Danske Bank.

- Hen over påsken har vi har også fået inflationstal for de andre store lande i euroområdet, Frankrig, Italien og Spanien. Inflationen i marts var lavere end ventet i samtlige lande, og med dagens tal in mente peger pilen ned for det samlede euroområde, som vi får tal for i morgen.

- Her vil inflationen formentlig ligge tættere på 2 pct. end de 2,6 pct., som analytikerne havde forventet på forhånd, skriver han i en kommentar.

De seneste estimater fra Bloomberg News viser dog, at økonomerne nu venter en stigningstakt på 2,5 pct. i eurozonen marts - et lille fald fra 2,6 pct. i februar.

Spørgsmålet er dog, hvornår ECB vil være tryg ved at sænke renten, da det stadig er usikkert, hvor meget lønstigningerne vil sætte sig i inflationen i år.

- Der er ingen konsensus i centralbanken i forhold til, hvornår man skal sætte renten ned, men foreløbigt holder inflationstallene for marts muligheden åben for en rentenedsættelse allerede i næste uge. Renten er høj nu, og der er bred enighed om, at den formentlig skal sættes en del ned.

- Det kunne være et argument for at komme i gang med det samme, så man kan sætte rente ned stille og roligt. Det virker dog ikke som det mest sandsynlige scenarie, og vi forventer, at ECB vil vente til juni. Det er også sådan investorerne ser på det nu, konstaterer Bjørn Tangaa Sillemann.

Nogenlunde tilsvarende vurdering kommer fra Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank.

- Vi forventer at se den første rentenedsættelse inden sommerferien. Lige nu indpriser markedet fuldt ud, at renten er sænket efter rentemødet i juni.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Tyskland❯