Ørsted: Indgår 25-årig OREC-aftale for Sunrise Wind i New York

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 21:46  |  

Sunrise Wind, et havvindmølleprojekt på 880 megawatt ud for staten New Yorks kyst, har onsdag aften indgået en 25-årig OREC-aftale med delstatens forsyningsmyndigheder, New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA).

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen fra Ørsted.

Sunrise Wind har en gennemsnitlig omkostning på 80,64 dollar per MWh, mens den forventede gennemsnitlige OREC-omkostning ses udgøre 22,62 dollar per MWh - eller cirka 28 pct.

Forkortelsen "OREC" står for "Offshore Wind Renewable Energy Certificate", og ifølge myndighederne i New York repræsenterer en OREC-aftale de miljømæssige fordele forbundet med hver megawatt-time af den strøm, der produceres af havvindparkerne og købes af kunder i staten.

OREC-aftalen giver finansiel støtte til investeringerne i havvind, og dermed er der tale om det støtteniveau, som Ørsted opnår fra myndighederne i New York.

Sunrise Wind er et joint venter mellem Ørsted og Eversource, der hver ejer 50 pct.

- Ørsted og Eversource er glade for at kunne meddele, at vi har indgået en elkøbsaftale for dette skelsættende projekt, som vil bringe grøn energi i industriel skala til New York. Vi ser frem til at samarbejde med NYSERDA, leverandører, lokalsamfund og andre interessenter om at realisere Sunrise Wind-projektet, udtaler Martin Neubert, direktør for Ørsted Offshore, i meddelelsen.

- Havvindindustrien giver gode muligheder for langsigtet industriel udvikling, og Sunrise Wind vil skabe faglærte jobs i delstaten, både i konstruktionsfasen og i hele parkens levetid.

Ørsted fastholder sine forventninger til 2019.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder