Ørsted og amerikansk partner lander aftale om fremstillingsanlæg

Udgivet den 03-04-2018  |  kl. 17:56  |  
Arkiv: Foto

Selskaberne bag joint venturet Bay State Wind, som er danske Ørsted og amerikanske Eversource, har tirsdag indgået en aftale med EEW, der er international markedsleder for stålrørsfremstilling om at åbne og drive et fremstillingsanlæg af offshore-vindmøllekomponenter i Massachusetts.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ørsted.

Bay State Wind og EEW vil samarbejde med Gulf Island Fabrication, der opererer inden for opførelse af offshore og onshore energisektor faciliteter. Samarbejdet skal give nye og specialiserede muligheder til stålproduktionen. Muligheder, der endnu ikke anvendes i USA.

Ørsted skriver i meddelelsen, at aftalen vil opbygge en forsyningskæde for vedvarende energi i Massachusetts og skabe flere job i området.

- Den nye facilitet og fremstilling vil generere omkring 500 årlige konstruktionsjob og op til 1200 ekstra årlige indirekte job i lokalsamfundet, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Bay State Wind har budt på at lave et havvindmølleprojekt i Massachusetts. Efter planen træffer myndighederne i Massachusetts i løbet af april beslutning om, hvilke projekter der er gået videre til de efterfølgende kontraktforhandlinger.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder