Aarhus Olie fokuserer på shareholder value

Udgivet den 26-10-2000  |  kl. 10:48  |  

København--26. oktober--NetPosten--Aarhus olie fokuserer på shareholder value ved at udsende kvartalsregnskaber, og gør samtidig aktien mere likvid ved at sammenlægge de to aktieklasser, skriver Berlingske Erhverv.

Dette er nogle af de forandringer, der skal bringe virksomheden ud af dødvandet på Københavns Fondsbørs, hvor aktien lever en stille tilværelse, ifølge Aarhus Olies direktør Erik Højsholt. Aktien domineres af udlandsdanskeren Børge Bek Nielsen, som har fuld kontrol over selskabet.

Samtid varsler Højsholt en mere aktiv indsats ved køb og salg af konglomeratets virksomheder og er i den forbindelse på jagt efter en partner til deres norske investering Maritex, der producerer levertran og fiskeolier. Frasalg kunne evt. være Ceylon Trading Co., der beskæftiger sig med alt fra skoproduktion til juicen Sunquick.

Aarhus Olie er indbegrebet af den gamle økonomi, og aktien kan købes til kurs/indre værdi på 0,5, dvs. man betaler 50 øre for 1 krones egenkapital. Imidlertid er man gået i gang med en rationalisering af fabrikken i Aarhus, hvilket betyder en afgang af 150 medarbejdere.

Udgivet af: NPinvestordk