Aktier/åbning: Ambu er prygelknabe i grønt C25

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 09:29  |  
Arkiv: Foto

Ambu er onsdagens store prygelknabe efter et skuffende regnskab, hvor omsætning og driftsindtjening skuffer, mens Bavarian Nordic har lagt sig i spidsen af C25-indekset efter nyt om statens mulige investering i en covid-19-vaccine fra biotekselskabet.

Mærsk er i modvind efter en sænket anbefaling i kølvandet af tirsdagens kapitalmarkedsdag, og Lundbeck taber lidt af tirsdagens kursgevinst.

Generelt er aktiestemningen forbedret betydeligt med et C25-plus på 0,7 pct. til 1738,35 efter tirsdagens nedtur på 2,6 pct., der kom efter øgede inflationsbekymringer.

Netop inflationen kommer i søgelyset onsdag eftermiddag med de amerikanske tal for forbrugerpriserne, der med en større end ventet stigning kan sætte yderligere gang i bekymringerne over, at der kan lure renteforhøjelser forude.

AMBU FORTSÆTTER NEDTUREN EFTER REGNSKAB

Ambu droppede hele 7,2 pct. i tirsdagens handel, og nedturen fortsætter onsdag med et fald på 5,5 pct. til 284,50 kr. efter et regnskab, hvor toplinjen og driften landede lavere end ventet, mens salget af endoskoper omvendt overraskede positivt.

Den organiske vækst var på 6 pct., hvilket var en del lavere end de 8,4 pct., som analytikerne havde ventet.

Til gengæld er endoskopsalget til engangsbrug på 379.000 bedre end forventningerne på 336.475 engangsendoskoper i perioden.

Ambu fastholder forventningerne til hele regnskabsåret.

BAVARIAN I HOPLA PÅ VACCINENYT

Bavarian Nordic er i fokus, idet regeringen ifølge Jyllands-Posten er i færd med at forberede kommende forhandlinger om en dansk statslig investering i udviklingen af en covid-19-vaccine fra Bavarian Nordic. Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et samråd i Folketingets sundhedsudvalg tirsdag.

Bavarian Nordic-aktien har lagt sig i spidsen af C25-indekset med et plus på 4,2 pct. i 273 kr.

ÆNDREDE ANBEFALINGER OG KURSMÅLSJUSTERINGER

Mærsk er i fokus efter tirsdagens kapitalmarkedsdag. Det har resulteret i en sænket anbefaling fra Deutsche Bank. Kursmålet bliver samtidig sænket til 16.110 kr. fra 20.000 kr.

Mærsks B-aktie sejler onsdag fortsat lige imod vinden med et fald på 0,7 pct. til 15.690 kr. efter tirsdagens fald på 4 pct.

Lundbeck får oven på tirsdagens positive regnskab for første kvartal sænket kursmålet til 250 kr. fra 275 kr. af den amerikanske storbank JPMorgan.

Finanshuset gentager dog samtidig den positive anbefaling "overvægt".

Lundbeck bliver onsdag sendt ned med 2,2 pct. til 197,55 kr. efter tirsdagens optur på 5,6 pct.

Rederiet DFDS, der tirsdag kom med et godt regnskab for første kvartal, har fået hævet kursmålet til 400 kr. fra 350 kr. af Nordea, der fortsat anbefaler at købe aktien.

Trods det gode regnskab faldt rederiaktien tirsdag med 2,8 pct., og nedturen fortsætter onsdag med et fald på 0,8 pct. til 373 kr.

I C25-indekset er der lidt medvind til de grønne aktier, hvor Ørsted stiger med 1,6 pct., og Vestas løftes med 1,0 pct. til 230,90 kr.

Torm falder 3,6 pct. til 56,55 kr., efter at produkttankrederiet landede et underskud på 21,3 mio. dollar i første kvartal. Til sammenligning var overskuddet på 56,4 mio. dollar i samme periode året forinden.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard fik et resultat i første kvartal som ventet. Selskabet fastholder forventningerne til hele 2021 både for omsætning og driftsresultat.

MT Højgaard stiger onsdag med 2,2 pct. i 235 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder