Aktier/åbning: FLS i modvind inden konkurrentregnskab i rødt marked

Udgivet den 18-10-2019  |  kl. 09:19  |  
Arkiv: Foto

FLSmidth-aktien er fredag i modvind på børsen i København, hvor C25-indekset falder 0,2 pct. 1129,46.

Aktien falder 1,8 pct. til 227 kr. i kølvandet på, at SEB og Credit Suisse har skåret i deres respektive kursmål for ingeniøraktien.

SEB har sænket kursmålet med 25 kr. til 250 kr., men har fastholdt anbefalingen "hold", mens Credit Suisse har sænket kursmålet til 2017 kr. fra 243 kr. Her er anbefalingen "underperform".

I løbet af formiddagen kan investorer med hang til FLSmidth spejde mod det svenske for inspiration, når konkurrenten Sandvik kommer med regnskab for årets tredje kvartal.

Sandvik har ligesom FLSmidth en stor del af sin forretning inden for leverancer til den globale mineindustri, og regnskabet kan derfor give et praj om udviklingen i industrien, inden at FLSmidth kommer med regnskab 29. oktober.

ABM: NYT FRA CHR. HANSEN-KUNDE UNDERSTREGER PROBLEMER

Chr. Hansen har fredag fået nedslående nyt fra storkunden Danone, som har nedjusteret forventningerne - blandt andet med henvisning til et svagt amerikansk yoghurtmarked, som er det område, Chr. Hansen leverer til.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, er det med til at understrege den modvind, Chr. Hansen i sidste uge berettede om i sit regnskab for fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19.

- Vi har allerede set et svagt kvartal fra Chr. Hansen og et sæt forsigtige forventninger, men det er med til at understrege, at problemerne er bredt funderet og ikke kun på udviklingsmarkederne, siger han.

Aktien i Chr. Hansen falder umiddelbart efter børsåbning 0,5 pct. til 542 kr.

ASIEN/EUROPA-RATER VAR STABILE I INDEVÆRENDE UGE

Der er fredag kommet nye tal for spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden, hvor A.P. Møller-Mærsk opererer, i form af rateindekset Shanghai Containerized Freight Index, SCFI.

Udviklingen på Asien/Europa-raterne var relativt stabile i indeværende uge. B-aktien i Mærsk falder dog 0,9 pct. til 7888 kr. efter kort tids handel.

Fredag afsluttes den årlige messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), hvilket kan give branchenyt til GN og Demant .

GN-aktien falder fredag morgen 0,6 pct. til 274,30 kr., mens en aktie i Demant koster 175,80 kr. efter et fald på 0,5 pct.

STG FALDER OVEN PÅ LUKNING AF PRODUKTIONSSTEDER

Blandt sidepapirerne falder aktien i Scandinavian Tobacco Group, STG, 0,5 pct. til 77,40 kr.

Selskabet fortalte torsdag aften, at 12 af selskabets produktionssteder skal lukke, hvilket vil koste omkring 120 mio. kr. i ekstra i særlige omkostninger.

Det gælder blandt produktionsfaciliteten i Tucker, USA. Nedlukningen vil dog løbende spare koncernen for mere end 20 mio. kr. om året, når den er gennemført

Onxeo sikrede sig torsdag cirka 0,5 mio. euro i ekstra likviditet, da selskabet har vundet et udviklingsprogram hos den franske stat. Aktien falder dog fredag 3 pct. til 4,26 kr.

Derudover er der også her kommet lidt analysenyt, investorerne kan forholde sig til. SEB har løftet kursmålet for Sydbank-aktien til 113 kr. fra 91 kr., mens ABG Sundal Collier har skåret 5 kr. af kursmålet for NNIT-aktien, så det nu er 81 kr.

Sydbank-aktien handles uændret i 128,10 kr., mens aktien i NNIT falder 1,1 pct. til 75,50 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder