Aktier/åbning: Genmab fører an i grønt eliteindeks

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 09:21  |  
Vestas - vindmøller på havet_1

Det danske aktiemarked er i grønt terræn mandag morgen, hvor alle aktier i det toneangivende danske C20 Cap-indeks ligger i plus.

Mandag morgen stiger indekset 0,9 pct. til 974,3 efter omkring et kvarters handel.

Dagens højdespringer ser endnu en gang ud til at være biotekselskabet Genmab, der bliver båret frem i dagens aktiehandel af gode nyheder fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

I USA får Genmab og partneren Janssen Biotech medvind fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, der har givet kræftlægemidlet Daratumumab særstatus. FDA har givet midlet "Priority Review"-status, hvilket sikrer en hurtigere vej gennem godkendelsesprocessen. Den vejledende deadline er nu 9. marts 2016, hvilket dog ikke er en garanti for færdigbehandling.

- Nyheden er helt på linje med vores forventninger, men ikke desto mindre er det klart positivt. Ligeledes er det vores klare forventning, at Daratumumab ender med at blive godkendt af myndighederne inden for seks måneder, siger Torben Høyer til Ritzau Finans.

Genmab-aktien stiger 3,6 pct. til 634,50 kr. efter fredagens fald på 2,5 pct.

Novo Nordisk indtager andenpladsen med en stigning på 1,1 pct. til 368,90 kr.

På det mere generelle plan lurer usikkerheden om den kinesiske vækst fortsat, og usikkerheden blev ikke ligefrem dæmpet mandag morgen, da det nationale statistikbureau i Kina skruede en smule ned for væksttallene fra 2014. Hidtil har væksten for sidste år lydt på 7,4 procent, men det tal er nu blevet nedjusteret til 7,3 procent, skriver Reuters.

Det vil dog ikke trække aktierne ned i mandagens handel, vurderer chefaktierådgiveren.

- Vækstniveauet er allerede på langt højere niveauer, end vi kommer til at se fremover, så jeg tror ikke, at det kommer til at gøre den store forskel. I stedet vil investorerne fokusere på denne uges kinesiske nøgletal, herunder handelstal tirsdag og inflation torsdag, påpeger Torben Høyer.

Vindmølleproducenten Vestas får en god anbefaling med på vejen fra Nordea. Bankens Vestas-analytiker har været på besøg hos selskabets underleverandører i USA og kan bekræfte, at der er fuld fart på det amerikanske vindmarked. De positive oplevelser i USA underbygger den gode historie for Vestas, fortæller chefaktierådgiveren.

Vestas-aktien stiger 0,9 pct. til 354,50 kr.

Udenfor eliteindekset er der fokus på grossistkoncernen Solar, som er ikke længere en anbefalelsesværdig aktie, ifølge analytikerne i finanshuset HSBC. Nu skæres anbefalingen til "hold" fra tidligere "køb", rapporterer Bloomberg News, og aktien bliver mandag morgen sendt ned med 1 pct. til 432,50 kr.

Forud for børsåbningen mandag viste statistik for tysk industriproduktionen en fremgang på 0,7 pct., hvilket var dårligere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en fremgang på 1,1 pct. Dog er udviklingen markant bedre end i juni, hvor tallet viste en tilbagegang på 1,4 pct.

Resten af dagen er fattig på nøgletal, modsat tirsdag der blandt andet byder på handels- og inflationstal fra Kina samt BNP-tal for eurozonen.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Åbning❯  Aktier❯ 

Relaterede nyheder