Aktier/åbning: Hopper nølende med på den grønne bølge

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 09:22  |  
Arkiv: Foto

Det danske aktiemarked kan fra begyndelsen af ugens sidste handelsdag lige netop følge med på den grønne bølge, som indledtes torsdag i New York og fortsatte fredag morgen i den fjernøstlige handel.

Efter de indledende transaktioner ligger det defensivt prægede C25-indeks fredag morgen i 1465,60 - eller 0,04 pct. højere end niveauet torsdag, hvor eliteindekset lukkede med et fald på 1,2 pct.

Dagens finanskalender er tom for selskabsspecifikke begivenheder bortset fra eftermiddagens generalforsamling i Tivoli, og handlerne må derfor tage bestik af de mere generelle strømninger.

MINUS TIL MEDICIN

Fra torsdagens amerikanske aktiehandel kan det noteres, at medicinalaktierne var de eneste, der måtte tage mod fald på sektorbasis. Især for biotekaktierne.

Fredag åbner den indekstunge danske medicinalaktie Novo Nordisk med et minus på 0,5 pct. til 435,30 kr., og Lundbeck-aktien falder indledningsvist 0,1 pct. til 204,60 kr. Genmab taber 0,4 pct. til 2246 kr. efter de første handler.

I nabosektoren medico stiger aktien i Ambu 0,7 pct. til 170,40 kr. Selskabet fik sent torsdag sænket kursmålet til 215 kr. fra 220 kr. hos svenske SEB, der dog fortsat anbefaler "køb" af aktien.

NYT FRA SHANGHAI

Derudover byder også denne fredag på ugens tal for udviklingen i raterne for fragt af containere over verdenshavene, målt på Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) fra Shanghai Shipping Exchange.

Mærsk-aktierne topper fra handelsstart fredag C25 med et plus til B-aktien på 2,1 pct. til 9710 kr.

Inden for samme familie er der fredag dansk/norsk nyt til tørlastrederiet Norden. Det norske tørlastrederi Golden Ocean har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af Danske Bank, skriver Bloomberg News.

Kursmålet bliver løftet til 44 norske kr. fra 39 norske kr.

Norden-aktien stiger indledningsvist 1,4 pct. til 100,20 kr.

OPMÆRKSOMHED TIL PANDORA OG PARKEN

Smykkeselskabet Pandora kan fredag tiltrække sig opmærksomhed i forlængelse en justering af kursmålet hos Goldman Sachs til 359 kr. fra 230 kr.

Pandora omtales i øvrigt i fredagens udgave af dagbladet Børsen, hvor det konstateres, at "hverken coronakrise, butikslukninger eller faldende forbrug synes at stoppe smykkeselskabet Pandora, hvor koncernchef Alexander Lacik har genvundet investorernes tillid."

Prisen på aktien er steget små 60 pct. i 2020, og Pandora er det selskab, der i år har klaret sig bedst blandt de danske eliteaktier, skriver Børsen. Fredag stiger aktien 1,3 pct. til 462 kr.

Uden C25 kan Parken nyde godt af, at FC København torsdag aften gik videre fra tredje runde i Europa League-kvalifikationen.

FCK vandt 3-0 hjemme over Piast Gliwice og er dermed klar til en afgørende kamp om at komme i gruppespillet i Europa League.

FCK skal på torsdag møde kroatiske HNK Rijeka i den afgørende playoff-runde om at komme i gruppespillet. Parken-aktien stiger 5,1 pct. til 73,60 kr. fredag morgen.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder