Aktier/åbning: ISS straffes for canadisk storudsalg

Udgivet den 03-09-2015  |  kl. 09:22  |  
Administrerende direktør Anders Runevad Vestas

Servicekoncernen ISS rammes af et storudsalg af aktier fra den canadiske pensionskasse Ontario Teachers Pension Plan. Pensionskassen har sat 11 mio. aktier til salg svarende til 5,9 pct. af den samlede aktiekapital i koncernen.

Ifølge Bloomberg News prissættes aktieposten til kurs 220. Det vil i givet fald være en rabat på 4,7 pct. sammenlignet med slutkursen på ISS -aktien onsdag, hvor aktien steg 1,6 pct. til 230,90 kr.

- Aktien kommer under pres torsdag, når det har vist sig, at pensionsselskabet skulle op og give næsten 5 pct. i rabat for at komme af med aktierne, lød det fra Nordeas chefaktierådgiver Michael Borre inden børsens åbning.

Og efter få minutters handel ligger aktien som den eneste i rødt i C20 Cap-indekset. Aktien falder 2,6 pct. og 224,90 kr., hvilket stadig er et stykke fra udsalgskursen.

Samlet stiger C20 Cap med 1,2 pct. til 976,70 på en torsdag morgen, hvor aktiehandlerne kan få lidt tiltrængt ro, da Kina holder en fire dage lang weekend for at fejre 70 års dagen for sejren over Japan i Anden Verdenskrig. Kineserne har kørt det store isenkram frem - og markederne holder lukket under festlighederne.

Herhjemme vil udviklingen i handlen senere torsdag afhænge af nøgletal fra både eurozonen, Tyskland og USA, der potentielt kan rykke markedet.

Derudover vil chefen for Den Europæiske Centralbank Mario Draghi holde pressemøde, hvor investorerne vil lytte efter hints om en eventuel intensivering af centralbankens QE-program, som det har været rygtet. Nye tiltag fra ECB kan svække euro, presse renterne ned og understøtte aktiekurserne.

Men først på dagen ligger Novo Nordisk og Genmab i toppen af eliteindekset.

Genmab, der steg med 4,5 pct. onsdag, fortsætter op torsdag med en stigning på 2,3 pct. til 617,50 kr. Selskabet har fået løftet kursmålet fra finanshuset Jefferies, og samtidig forventes det, at der inden for en overskuelig fremtid kommer positive nyheder fra selskabet.

- Vi regner med, at Genmab inden for ni dage får fasttrack på Daratumumab. Også efter nyheden om, at det amerikanske medicinalselskab Bristol Myers Squipp har fået såkaldt Priority Rewiev (en hurtig sagsbehandling, red.). Og selv om det er forventet, vil det få indvirkning på kursen, sagde Michael Borre til Ritzau Finans.

Novo Nordisk ligger som nummer to i indekset med en stigning på 2,4 pct. til 372,90 kr. Koncernen kunne torsdag morgen fortælle, at man investerer 500 mio. kr. i et nyt råvarelager på størrelse med to fodboldbaner i Hillerød.

Også Vestas får opmærksomhed, da selskabet efter onsdagens børsluk annoncerede, at vindkoncernen har vundet en ordre på 70 megawatt i Uruguay. Ordren er afgivet af Teyma Uruguay og omfatter levering og installation af 35 møller af typen V110-2.0 megawatt. Aktien blander sig fra morgenstunden i toppen med med en stigning på 1,7 pct. til 361,60 kr.

A.P. Møller-Mærsk, der onsdag var det eneste C20-selskab, der ikke var i plus, stiger med 0,6 pct. til 11.240 kr. Oliepriserne er for tiden historisk volatile, og udsving kan potentielt sætte skub i aktien i torsdagens handel.

FLSmidth kan også være et af de selskaber, der vil tiltrække sig opmærksomhed torsdag. Aktien stiger med 0,5 pct. til 255,70 kr. torsdag morgen, hvor der senere på dagen kommer regnskab for tredje kvartal fra den amerikanske branchekollega Joy Global.

Efter handlerne har sovet på et pænt årsregnskab fra moderselskabet IC Group, skal onsdagens kurshop på 7,8 pct. stå sin prøve. Aktien stiger med 2,8 pct. til 185 kr., efter at Nordea har hævet kursmålet for aktien med 20 kr. til 210 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Åbning❯  Aktier❯ 

Relaterede nyheder