Aktier/åbning: Mærsk er bundskraber i rødt C25 - Tryg stryger til tops

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 09:31  |  
Aktie tabel

Ørsted, Mærsk og Novo Nordisk dumper ned i bunden af det danske eliteindeks kort efter handelsstart fredag, hvor investorerne må nøjes med kursfald efter tre dage med solide stigninger.

C25-indekset falder 0,4 pct. til 1082,40 kort efter børsåbningen.

De seneste tre dage har ellers bud på solide stigninger for det C25-indeks på mellem 2,4 pct. og 4,1 pct., mens mandagen endte med et fald på 4 pct.

Set over hele ugen er indekset indtil nu steget omkring 5 pct., men der er fortsat tale om et fald på næsten 11 pct. siden starten af marts.

A.P. Møller-Mærsk var blandt frontløberne på det danske aktiemarked torsdag, men fredag er stemningen anderledes negativ omkring transport- og logistikkoncernens B-aktie, der falder 2,7 pct. til 5886 kr.

Selskabet har fået hævet sin anbefaling til "neutral" fra "undervægt" af det amerikanske finanshus JPMorgan, skriver Bloomberg News fredag. Kursmålet er sænket til 5778 kr. fra 6239 kr.

Transportkollegaen DSV Panalpina var også at finde i toppen af eliteindekset torsdag, men fredag falder aktien 0,7 pct. til 582,60 kr.

Fredag er Berenberg også på banen med et sænket kursmål for DSV Panalpina til 740 kr. fra 830 kr. Anbefalingen er stadig "køb", viser data fra Bloomberg.

Novo Nordisk er under teknisk pres, da der fredag fragår et udbytte på 5,35 kr. per aktie.

Medicinalaktien starter 1,8 pct. - eller 6,6 kr. - lavere i 377,15 kr.

Ørsted aktien falder desuden 1,7 pct. til 674 kr., på trods af at der ikke umiddelbart er offentliggjort selskabsspecifikt nyt.

Energikoncernen har dog klaret sig særdeles godt på børsen i denne uge, hvor aktien har taget et samlet hop på omkring 11 pct. trods faldet fredag morgen.

TRYG FASTHOLDER EN DEL AF FORVENTNINGERNE

I den modsatte ende af indekset ligger forsikringskoncernen Tryg, der fredag morgen har oplyst, at selskabet fortsat går efter at nå et forsikringsteknisk resultat på 3,3 mia. kr. i 2020.

- Alt imens vi anerkender den markant stigende globale usikkerhed, som midlertidigt vil øge udsvingene i erstatningerne, vurderer vi, at vores forretningsmodel er modstandsdygtig og vores drift stabil, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Tryg ophæver til gengæld målet om en egenkapitalforrentning på 21 eller derover. Det skyldes den negative udvikling på de finansielle markeder i kølvandet af det globale udbrud af coronavirus.

Forsikringsaktien stiger 3,1 pct. til 165,20 kr.

Genmabs aktionærer kan fredag skæve til nyt fra konkurrenten Sanofi, der har fået en positiv anbefaling fra de europæiske sundhedsmyndigheders ekspertkomité, CHMP, af et middel mod knoglemarvskræft.

Biotekaktien stiger 0,3 pct. til 1366 kr.

CARLSBERG FÅR BÅDE HÆVET OG SÆNKET KURSMÅL

Bryggerikoncernen Carlsberg går tilbage med 0,3 pct. til 737 kr.

Finanshuset Bernstein har nu løftet sit kursmål for bryggeriaktien med 50 kr. til 900 kr., og anbefalingen er ifølge Bloomberg News fortsat "market perform.

Torsdag efter børslukketid kom det også frem, at investeringsbanken Société Générale omvendt har skåret kursmålet for Carlsberg-aktien med 14 pct. til 950 kr. fra 1100 kr.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb", og det nye kursmål indikerer da også stadig et potentiale på knap 29 pct. i forhold til lukkekursen torsdag.

Branchefællen Royal Unibrew har fået sænket kursmålet med 12 pct. af svenske SEB til 615 kr. fra 700 kr.

Ifølge Bloomberg News fastholdes anbefalingen "køb", og det nye kursmål indikerer også fortsat et stigningspotentiale på 39 pct.

Fredag stiger aktien 1,7 pct. til 451,20 kr.

Rockwool har desuden fået skåret kursmålet til 900 kr. fra 1480 kr. af Morgan Stanley. Anbefalingen er fortsat "undervægt" af aktien, der falder 1,5 pct. til 1173 kr. fredag.

ZEALAND PHARMA HENTER TRECIFRET MILLIONBELØB

Uden for eliteindekset har også Netcompany fået sænket sit kursmål hos Morgan Stanley til 340 kr. fra 400 kr.

Anbefalingen af aktien er fortsat "overvægt". Netcompany-aktien falder 3,3 pct. til 284,80 kr.

Natten til fredag kom der også nyt fra Zealand Pharma, der har hentet 137 mio. kr. i en rettet emission.

Investorerne har tegnet 741.816 nye aktier med en nominel værdi af 1 kr., der betalt 185 kr. for per styk. Det er en rabat på knap 5 pct. fra torsdagens lukkeniveau.

Bruttoprovenuet skal sammen med den eksisterende likviditet bruges til at støtte selskabets igangværende forskning og gøre klar til lanceringen af Zealands første aktiv i eget regi.

Zealand Pharma-aktien stiger fredag 1,1 pct. til 196,80 kr.

Tegningsperioden for nye aktier er også afsluttet hos Bavarian Nordic, og aktieemissionen står til at sikre selskabet et bruttoprovenu på 2824 mio. kr.

I alt er 17.629.889 nye aktier i Bavarian Nordic blev tegnet af allerede eksisterende aktionærer, der har udnyttet den tildelte tegningsret, eller af andre investorer, der har udnyttet en tegningsret, som de har købt.

Aktien falder 3,1 pct. til 112 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder