Aktier/åbning: Netcompany fører an i positiv åbning - Ørsted falder

Udgivet den 26-05-2023  |  kl. 09:19  |  
Maersk

Det danske aktiemarked har lagt fint fra land fredag morgen, hvor Netcompany atter gør en positiv figur, mens Ørsted falder en smule oven på en milliardinvestering i USA.

På de internationale børser hersker en vis afventende stemning, mens markedet holder øje med diskussionerne i USA om en udvidelse af gældsloftet.

Heller ikke torsdag nåede Demokraterne og Republikanerne til enighed, men meldingerne fredag morgen går på, at de to parter nu er tættere på hinanden end tidligere.

Ifølge Reuters lyder den aftale, som de forsøger at lukke, på at hæve gældsloftet i to år, mens man sætter et loft på størstedelen af det offentlige forbrug, bortset fra når det kommer til militæret og veteraner.

NETCOMPANY IGEN MED I TOPPEN

C25-indekset er åbnet 0,3 pct. højere i 1824,57 løftet af blandt andet Netcompany, der stiger 2,2 pct. til 289,70 kr. oven i en gevinst på 5,7 pct. torsdag.

Ifølge Bloomberg News vurderede børshuset Morgan Stanley torsdag, at Netcompany vil annoncere positive vækst- og indtjeningsmål på sin kapitalmarkedsdag i næste uge.

GN Store Nord, der steg 10,8 pct. torsdag til 185 kr., efter et aktiesalg der kastede brutto 2,75 mia. kr. af sig, er vendt rundt i fredagens handel og falder 1,9 pct. til 181,50 kr.

GN har efterfølgende fået sænket sit kursmål til 273 kr. fra 285 kr. hos JPMorgan. Anbefalingen er fortsat "overvægt", viser data fra Bloomberg.

Jyske Bank er derimod gået den modsatte vej med sit kursmål, der løftes til 210 kr. fra 190 kr., ligesom anbefalingen er hævet til "køb" fra "hold".

ØRSTED KØBER HAVBUND

Ørsted har købt Eversources andel i et stykke havbund ud for den amerikanske østkyst for 625 mio. dollar, eller godt 4,3 mia. kr. Området kan rumme en kapacitet på op til 4 gigawatt.

Derudover oplyste Ørsted torsdag aften, at selskabet også vil byde alene i New York 3- og Rhode Island 2-auktionerne, som foregår nu.

Ørsted falder fra åbningen med 1,1 pct. til 622,20 kr.

RATETAL STIGER

For Danske Bank byder åbningen på en gevinst på 0,7 pct. til 143,70 kr. Finanshuset BNP Paribas Exane har løftet sit kursmål for Danske Bank til 171 kr. fra 155 kr. Anbefalingen er fortsat "underperform".

A.P. Møller-Mærsk kan glæde sig over medvind til raterne og en kursstigning på 0,4 pct. til 11.300 kr. målt på B-aktien.

Det såkaldte SCFI-indeks, der afspejler de ugentlige spotrater på fragt ud af Shanghai, er steget 1,1 pct. denne uge til 983,46.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯